Política 18/09/2015

L'ex primer ministre italià Massimo D'Alema diu que Kosovo és un "precedent important" per a Catalunya

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaL'ex primer ministre italià Massimo D'Alema ha assegurat aquest divendres que Kosovo és un "precedent important" per a Catalunya, en una intervenció al costat de Miquel Iceta a la convenció sobre federalisme organitzada a Barcelona per la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'Alema ha recordat que ell va presidir la reunió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides en què es va discutir la independència de Kosovo. En aquella reunió, ha dit, "ningú va invocar el principi d'autodeterminació" i "era clar que era una situació excepcional", però tot i així no es va arribar a cap acord i "Kosovo no ha aconseguit ser membre de les Nacions Unides ni de cap organisme internacional".

Iceta ha desgranat les claus de la reforma federal de la Constitució que proposa. Sobre el reconeixement de Catalunya com a nació, ha dit que és un dels elements que "no haurien d'entorpir el consens" i ha afegit que "la nació té a veure amb el sentiment, i sobre sentiments val més no discutir-nos gaire".

stats