Política 03/05/2018

L'exsocialista Magda Casamitjana també s'afilia a ERC

Juntament amb Ernest Maragall, va fundar Nova Esquerra Catalana i presidia MES

Ara
1 min
Magda Casamitjana (MES), amb Cesc Iglesies (ERC) darrere / ACN

BarcelonaMagda Casamitjana segueix els passos d'Ernest Maragall i també passa a militar a Esquerra. En una carta adreçada a Oriol Junqueras i Marta Rovira publicada a 'El Punt Avui', que porta per títol "Ara més que mai, ERC", la diputada de Junts pel Sí la legislatura passada hi anuncia la decisió. "Vull, des d’ERC, ajudar a materialitzar l’obertura i la transversalitat de què sempre parleu. Vull ser un dels vostres", hi afirma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casamitjana presidia fins ara MES-Moviment d'Esquerres, la coalició de Nova Esquerra Catalana (NECat) i Moviment Catalunya, que ja s'havia vinculat a ERC en els últims comicis. Amb Maragall va fundar NECat i, també com ell, va ser una de les membres del PSC que va abandonar els socialistes per discrepàncies amb el posicionament respecte al dret de decidir. Tanmateix, deixa clar que no ha abandonat els valors socialistes i a la carta evoca les paraules de l'exministre Ernest Lluch, assassinat per ETA: "El socialisme és portar la màxima llibertat, la màxima igualtat i la màxima fraternitat possibles a les persones que viuen en societat".

"Represento aquells que creiem fermament que Catalunya som un sol poble, que és indispensable l’equilibri territorial de veritat. M’agradaria molt, Oriol i Marta, que fóssim nosaltres, des d’ERC, els que féssim reals les idees de Pasqual Maragall, com crear una xarxa de ciutats per construir l’Europa de les persones, de la solidaritat, de la justícia social. Aquella Europa que no deixa ningú enrere, la que avança però espera si cal entre tantes altres", afegeix Casamitjana.

stats