Política 16/03/2015

L'exsogre de Jordi Pujol Ferrusola apel·la a la seva imputació per no declarar a la comissió del frau fiscal

Ramon Gironès reconeix que "en altres circumstàncies" sí que respondria a les preguntes dels diputats

Laia Vicens
1 min
Ramon Gironès, a la comissió d'investigació sobre el frau i la corrupció, sense respondre les preguntes / ACN

BarcelonaRamon Gironès, pare de Mercè Gironès, que va ser dona de Jordi Pujol Ferrusola, s'ha negat a declarar a la comissió del frau fiscal del Parlament de Catalunya. Gironès ha llegit una breu nota en què ha atribuït el seu silenci al fet que és objecte d'investigació per part de l'Audiència Nacional. "En altres circumstàncies, els diputats tindrien la meva plena col·laboració, oberta i sincera, que s'hauria traduït a donar resposta a les seves preguntes", ha reconegut. És, per tant, "l'existència de la imputació" el que l'"obliga" a guardar aquest silenci.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ell mateix ha reconegut, ha seguit els consells dels seus assessors legals per apel·lar al "sistema democràtic, que estableix mecanismes institucionals per protegir i tutelar els drets dels ciutadans", entre els quals hi ha, ha recordat, el dret a no declarar.

La de Gironès és la segona compareixença d'aquesta tarda, després que l'assessor fiscal de la família Pujol, Joan Anton Sánchez Carreté, també s'hagi negat a declarar.

stats