L'independentisme mantindria la majoria absoluta per la mínima, segons una enquesta d''El Español'

ERC guanyaria les eleccions amb 35-37 diputats, mentre que la llista de Puigdemont va a l'alça

L'independentisme revalidaria la majoria absoluta al Parlament. Aquesta és una de les conclusions de l'enquesta que ha publicat el diari 'El Español', segons la qual Junts per Catalunya, ERC i la CUP obtindrien com a mínim 68 escons, just el mínim que garanteix la majoria absoluta a la cambra.

Segons l'enquesta, ERC guanyaria els comicis i obtindria entre 35 i 37 diputats, mentre que la candidatura que encapçala Carles Puigdemont registra una clara tendència a l'alça i assoliria entre 25 i 27 escons. La CUP, per la seva banda, perdria dos diputats dels que té ara i es quedaria amb 8 escons. 

En segona posició es mantindria Ciutadans, amb 29 o 30 escons al Parlament, quatre o cinc més que ara, i el PSC també pujaria i passaria dels 16 actuals a una forquilla entre 20 i 22. Les pujades de les candidatures de Miquel Iceta i Inés Arrimadas serien a costa de la caiguda del PP, que passaria d'11 escons a 7 o 8, i de Catalunya en Comú-Podem, que perdria quatre diputats i passaria dels 11 d'ara a 7. 

Etiquetes

Més continguts de