Política 06/06/2018

L'independentisme català, present en la cadena humana pel dret a decidir al País Basc aquest diumenge

Rufián, Paluzie i Termes (Òmnium) participaran en la mobilització, que recordarà els presos

Europa Press
2 min
Mobilització històrica a Euskadi a favor del dret a decidir

BilbaoUna cadena humana unirà aquest diumenge les tres capitals del País Basc per reclamar el dret a decidir i comptarà amb la presència del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que serà a l'inici de la mobilització; de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzié; i del membre de la junta directiva d'Òmnium Cultural Ignasi Termes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa, organitzada per la plataforma Gure Esku Dago, busca reunir 100.000 persones i ha establert el quilòmetre 122 "solidari amb el poble català i els seus presos polítics i exiliats", i els que el conformin portaran llaços grocs. Al quilòmetre 1, a Sant Sebastià, hi serà Rufián; al 2, el líder de Sortu, Arkaitz Rodríguez, i al tres, membres de l'executiva del PNB de Guipúscoa, segons han informat els organitzadors.

La cadena humana passarà per Orio i al quilòmetre 16 hi haurà la portaveu d'EH Bildu al Congrés, Marian Beitialarrangoitia, mentre que al 18 hi haurà l'exdirigent de CCOO Jesús Uzkudun. Ja a Zarautz hi haurà la representant d'Elkarrekin Podem Pili Zabala, i a Elgoibar el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi.

Biscaia i Àlaba

Entrant a Bilbao, al Parc d'Etxebarria, hi serà el diputat de la coalició sobiranista Oskar Matute, i ja a la plaça Moyúa hi haurà Termes i Paluzie, mentre que a Arrankudiaga formarà part de la cadena el portaveu d'Independentistak, Txutxi Ariznabarreta.

Seguint ja per territori alabès, seran a Amurrio el secretari general d'EA i parlamentari d'EH Bildu, Pello Urizar, i la dirigent de Sortu Miren Zabaleta, mentre que a Vitòria tancaran la cadena humana, al quilòmetre 202, la portaveu d'EH Bildu al Parlament basc, Maddalen Iriarte, i la també dirigent de la coalició sobiranista Mirin Larrion. A més d'aquestes persones, també hi assistiran representants institucionals i càrrecs públics del PNB, entre els quals, probablement, el president de l'EBB del PNB, Andoni Ortuzar. Gure Esku Dago ha assenyalat que s'han llogat 1.200 autobusos perquè la gent pugui participar en els diferents punts establerts per fer la cadena humana.

stats