Política 10/05/2015

L'editora Liz Castro, la més votada en les eleccions al secretariat nacional de l'ANC

El nou òrgan, format per 75 persones, triarà president, vicepresident, tresorer i secretari el 16 de maig

Ara
2 min
L'escriptora Liz Castro / ACN

BarcelonaL'editora nord-americana Liz Castro ha estat la candidata més votada en les votacions per escollir els membres del nou secretariat de l'ANC, amb 5.093 vots. La coordinadora de la campanya 'Signa un vot per la independència', Rosa Alentorn, recula una posició respecte als resultats d'ahir i, amb 4.973 vots, se situa en segona posició. Els quatre primers llocs de la llista els completen l'exdirector del Museu d'Història de Catalunya Agustí Alcoberro (4.864 vots) i l'exlíder de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sánchez (4.640), que es postula com un dels candidats a succeir Carme Forcadell. Els resultats definitius es publicaran el 12 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que Castro sigui la més votada, no significa que sigui la pròxima presidenta de l'entitat. Això ho hauran de decidir el 16 de maig els 75 membres del secretariat (25 representants nacionals i 50 de territorials), que decidiran qui és el pròxim president, vicepresident, secretari i tresorer. Ara bé, Forcadell sempre havia estat la més votada tant en la tria per formar part del secretariat com per presidir després l'entitat.

Amb tot, aquesta votació no augura cap canvi significatiu en el pla de relleu acordat pels diversos sectors del secretariat, ja que és un aval de les bases de l'ANC al relleu continuista al capdavant de l'entitat: la immensa majoria dels nous membres del secretariat triats pels socis formen part del grup de treball Junts.

En les eleccions al secretariat nacional hi han participat 7.625 persones. Els candidats podien presentar-se com a membres de representació nacional (escollits per la totalitat de membres de ple dret) o bé com a membres de representació territorial (votats pels membres de les respectives regions en què s'organitza l'ANC).

stats