POLÍTICA
Política 10/04/2012

El Govern creu que cap economista "amb sentit comú" certificaria l'opinió de Llanos de Luna sobre la independència

El portaveu del Govern, Francesc Homs, adverteix que no es pot encarar el debat sobre les retallades de la Generalitat sense tenir en compte el dèficit fiscal català: "Catalunya per si sola és un país ric que si depengués només d'ell més ric seria"

S.gonzález / M.colomer
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha deplorat aquest dimarts les paraules de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que va afirmar que una Catalunya independent seria dels països més pobres d'Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha menystingut aquesta afirmació en afirmar que “el Govern no es dedica a fer avaluacions d'afirmacions que cauen per elles mateixes”. “Cap economista del país ni de fora certificaria aquestes paraules. Ni cap observador amb sentit comú i coneixement de la realitat” de Catalunya, ha asseverat Homs.

Francesc Homs ha fet aquestes afirmacions en roda de premsa després de la reunió del consell executiu de la Generalitat. Una compareixença que ha servit perquè Homs endurís el to i alertés que el debat al ple sobre les retallades que comença aquest dimecres no es pot abordar sense tenir en compte el dèficit fiscal que arrossega Catalunya, entorn als 16.000 milions anuals que marxen a Madrid i no tornen.

Catalunya seria "més rica" si no depengués d'Espanya

"A ningú li passaria pel cap ignorar el dèficit fiscal a l'hora de debatre sobre retallades", ha deixat anar el portaveu del Govern, en un missatge que es pot interpretar com un revés al PP a la vegada que una picada d'ull a ERC, que reclama que l'executiu passi a l'acció, trenqui amb el PP i engegui ja ara una campanya de sensibilització sobre els efectes negatius per a l'economia catalana de la balança fiscal. Així, ha assegurat que "Catalunya per si sola és un país ric que si depengués només d'ell més ric seria".

stats