POLÍTICA
Política 07/12/2011

La llei òmnibus de promoció econòmica, aprovada en comissió gràcies a les abstencions de PSC i PP

ERC l'ha acabat rebutjant en ser desestimades la majoria de les esmenes que hi havia presentat

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa Comissió d'empresa i ocupació del Parlament ha aprovat aquest dimecres al matí la primer llei òmnibus relativa a la promoció econòmica gràcies als vots a favor de CiU i a les abstencions del PSC i el PP. La llei ha sortit endavant després de dues hores de votacions de les més de 400 esmenes dels grups. Si bé ERC inicialment es plantejava també l'abstenció, el fet que s'hagi rebutjat la majoria de les seves esmenes l'ha fet decantar finalment pel vot en contra, que han defensat des d'un primer moment i de forma bel·ligerant tant ICV-EUiA com Solidaritat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant les dues hores de votacions, la comissió ha aprovat 47 esmenes de CiU, 21 del PP, 14 del PSC, 14 més d'ERC, 7 d'ICV i una de Ciutadans. Els partits, però, han anunciat que tornaran a presentar les esmenes rebutjades en el Ple del Parlament que ha d'aprovar definitivament la llei. En la seva intervenció inicial, el portaveu de CiU, Ramon Espadaler, ha destacat "l'espai de centralitat" de la seva formació per haver estat capaç de pactar esmenes amb la majoria de grups. Per part del PSC, Jaume Collboni ha denunciat que "el Govern vol aprofitar les modificacions per eliminar algunes garanties i àmbits de participació" i ha criticat els canvis en matèria de medi ambient. Santi Rodríguez (PP), per contra, s'ha mostrat partidari d'anar més enllà en les reformes en aquest àmbit i en el d'horaris comercials, per exemple.

La diputada d'ICV-EUiA Laura Massana ha lamentat "la pantomima en la tramitació de la llei" i ha coincidit en Uriel Bertran (SI) en no veure "per enlloc la promoció econòmic que suposarà". Per la seva banda, Joan Puigcercós (ERC), qui ja va presentar una esmena a la totalitat, ha anunciat que s'han "compromès amb CiU a trobar una solució" per facilitar l'acord, tot i que ha rebutjat les modificacions que suposa per al petit comerç o la desregulació del sector turístic.

stats