DRET A DECIDIR

Rajoy s'equivoca i recorre una llei de consultes (inexistent)... de fa 10 anys

El text del recurs que ha publicitat el govern espanyol per mirar de bloquejar la consulta del 9-N no es refereix a la llei de consultes i el decret de convocatòria d'enguany, sinó a uns d'aprovats el 2004

Ho tenien "tot preparat" i lligat per respondre amb la màxima urgència a la llei de consultes i el decret de convocatòria. Almenys així ho van repetir fins a la sacietat la setmana passada des de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría fins a l'ara ja exministre Alberto Ruiz-Gallardón, passant pel fiscal general de l'Estat.

Però els passava per alt un detall: en la referència del recurs publicada pel govern espanyol després del consell de ministres celebrat de manera extraordinària aquest dilluns al matí, la llei que apareix recorreguda va ser aprovada... el 2004.

Un decret de fa una dècada

El mateix passa amb el decret que ha recorregut l'executiu de Mariano Rajoy. En lloc de referir-se al decret 129/2014, el text del recurs es refereix al decret 129/2004. El TC es reuneix aquest vespre per resoldre els recursos del govern espanyol.


Actualització: Posteriorment la web de la Moncloa ha corregit l'error, però encara el podeu veure a la captura de pantalla.

Més continguts de