DISTURBIS PER LA MINERIA
Política 19/06/2012

Un senador de Lleó del PP votarà en contra dels pressupostos de l'Estat per les retallades a la mineria

Juan Morano afirma que ningú l'ha pressionat i que no donarà suport als comptes del seu partit "amb consciència", perquè aquest "és un país lliure"

Efe
2 min

MadridEl senador del PP per Lleó Juan Morano ha avançat aquest dimarts al matí que votarà "en contra del pressupost del ministeri d'Indústria" i trencarà així la disciplina de vot del seu grup en les esmenes dels pressupostos generals de l'Estat (PGE) que fan referència a les ajudes a la mineria del carbó. La primera de les set esmenes que el PSOE ha presentat en aquests ajuts es votarà aquest dimarts a la tarda al Senat, i per ara està prevista la presència a la cambra alta d'un grup d'almenys 50 dones de miners de les comarques lleoneses de Babia i Laciana per fer pressió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans de comunicació als passadissos del Senat, Morano ha insistit que votarà "amb consciència", de manera que ho farà a favor de les esmenes presentades pel PSOE als PGE, per defensar la mineria de les retallades dels ajuts que s'estimen en un 60%. Morano ha assegurat que a ell no l'ha pressionat "ningú", i que hi ha hagut una correcció absoluta, per la qual cosa ha recalcat que votarà "amb consciència", perquè aquest "és un país lliure". Tot i això, la setmana passada el PP va expulsar un diputat al Parlament balear per votar contra la llei que elimina l'obligatorietat de saber català per treballar a la funció pública

En la defensa de la primera esmena relativa al sector de la mineria, al ple del Senat, la senadora del PSOE Yolanda Vicente ha incidit que les decisions sobre la mineria afecten molts ciutadans de Castella i Lleó, Astúries i Aragó que demanen que vetllin per ells i pel seu futur. En relació amb aquest fet, ha assenyalat que el PP no té en compte aquests ciutadans i ha mostrat la seva confiança que els senadors populars de les zones afectades votin a favor d'aquestes esmenes.

En resposta a això, la senadora del PP Mar Angulo ha respost que el seu grup, com que té "vergonya", no promet altra cosa que el que complirà i compleix el que promet. Angulo ha assegurat que el PP fa molt de temps que treballa pel futur de les famílies del sector de la mineria "de manera seriosa, i no fent brindis al sol" com fa el PSOE. La senadora popular ha acusat el PSOE d'"ignorar durant anys" el sector de la mineria "incomplint compromisos" i votant en contra d'inversions que milloraven notablement la vida dels miners de Castella i Lleó.

Als passadissos de la cambra alta, i abans de començar el debat d'esmenes als PGE, el senador del PP Ovidio López Rodríguez ha assegurat que cap membre del seu grup farà declaracions sobre el conflicte de la mineria abans que finalitzi, aquest dimarts a la tarda, la votació de les esmenes.

stats