Publicitat
Publicitat

LLUITA ANTITERRORISTA

Llibertat amb fiança per a dos dels tres membres dels Grapo detinguts pel segrest a Publio Cordón

El jutge els ha imposat fiances de 10.000 i 15.000 euros, mentre que el tercer activista resta en presó incondicional

El jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha deixat en llibertat dos dels tres presumptes membres dels Grapo detinguts dijous passat a Sevilla i Cadis acusats de participar en el segrest de l'empresari saragossà Publio Cordón el juny de 1995 . Segons han informat fonts jurídiques , el magistrat ha imposat la presó sota fiança de 10.000 i de 15.000 euros per a Manuela Ontanilla i Vicente Sarasa , respectivament . Gómez Bermúdez ha decretat presó incondicional per al tercer membre dels Grapo detingut a Sevilla, Juan Ramón Teijelo .

El fiscal de l'Audiència Nacional Luis Barroso, per contra, ha sol·licitat l'ingrés a presó per als tres presumptes membres dels Grapo, segons han assegurat fonts jurídiques que han explicat que la declaració dels tres grapos ha començat sobre dos quarts d'una del migdia amb Ramón Teijelo. Durant més d'una hora ha rebutjat qualsevol relació amb el segrest de Publio Cordón. La companya sentimental de Teijelo, Ontanilla Galán, i Sarasa Cecilio s'han negat a declarar davant el jutge.

Els tres grapos han arribat a les dependències judicials abans de les nou del matí, encara que no han començat fins passat el migdia a prestar declaració davant del jutge. Avui, però, no passarà pel jutjat María Victoria Gómez Méndez, detinguda ahir al centre penitenciari de Càceres, en el qual es troba interna des del 2000, quan va ser detinguda a França per pertinença a organització terrorista i participació en diversos atemptats i atacs a furgons blindats dels Grapo.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar ahir que amb aquestes quatre últimes detencions, juntament amb les realitzades anys enrere de la cúpula dels Grapo, s'han acabat d'arrestar a tots els terroristes que d'una forma o una altra van participar en el segrest i mort de Publio Cordón el juny de 1995. Fernández Díaz va confiar ahir que els quatre detinguts col·laborin i diguin exactament on es troba el cadàver de l'empresari –que segons tots els indicis està enterrat al Mont Ventoux, a la Provença francesa–, dada essencial per conèixer les circumstàncies exactes de la seva mort.

RE

Més continguts de