Política 22/04/2015

'Plus Ultra': una crònica gràfica de les connexions entre l'espanyolisme i l'extrema dreta

El llibre de Jordi Borràs publica una obra que mescla la fotografia documental, el periodisme d’investigació i la recerca històrica per parlar dels vincles entre el moviment unionista i certs grups extremistes

Ara
1 min
Una de les imatges que il·lustra el llibre de Jordi Borràs.

Barcelona'Plus Ultra', una referència a dues de les paraules que apareixen a la bandera espanyola, és el títol del llibre publicat pel fotoperiodista Jordi Borràs. Segons l'autor, existia un buit en les obres que retraten els vincles entre "l’espanyolisme en la seva màxima expressió i els vasos comunicants que hi ha entre el moviment unionista que no es considera nacionalista i una extrema dreta" que sol "marcar l’agenda del debat territorial a l’Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Borràs publica una obra -'Plus Ultra. Una crònica gràfica de l'espanyolisme a Catalunya- que combina la fotografia documental, el periodisme d’investigació i la recerca històrica i analitza, entre d'altres elements, com els moviments unionistes van afrontar la consulta del 9-N. El llibre compta també amb textos del periodista i escriptor Matthew Tree, així com dels historiadors Carles Vinas i Roger Prim. A més a més, Borràs dedica l'obra a un dels grans referents en la investigació sobre els moviments extremistes d'extrema dreta, Xavier Vinader, que va morir recentment.

El fotoperiodista i il·lustrador ja va publicar el 2013 l'obra 'Warcelona. Una historia de violència', que ja parlava sobre la violència d'origen polític als carrers de Barcelona i que ja ha arribat a la segona edició. També col·labora amb diversos mitjans de comunicació, com Nació Digital, Crític o Directa. L'obra, editada per Pol·len Edicions, es presentarà aquest dimecres a les vuit del vespre al Centre Cívic Pati Llimona.

stats