Política 15/03/2018

Lliures fa el pas i es presentarà a les pròximes eleccions catalanes o municipals

Teixidó carrega contra Puigdemont per posar els seus interessos per sobre dels del país

Ara
2 min
El president de Lliures, Antoni Fernàndez Teixidó, ahir en l’acte de presentació del nou partit.

BarcelonaLliures fa el pas. El president del partit, Antoni Fernández Teixidó, ha anunciat aquest dijous que el seu partit es presentarà a les eleccions municipals del 2019 i que, si finalment no es forma Govern i es repeteixen les eleccions, també aspira a presentar-se a uns hipotètics comicis al Parlament. La formació celebra aquesta tarda la seva tercera conferència, amb la participació de Teixidó, Roger Montañola, l'exdiputada del PP Montserrat Nebrera i l'exdirigent del FC Barcelona Toni Freixa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Teixidó ha avançat que el missatge de Lliures pivotarà al voltant de la idea de "refundar el catalanisme polític", una idea que anirà acompanyada dels habituals retrets al moviment independentista, amb el qual Teixidó i Montañola -tots dos exdiputats de CiU- sempre s'han mostrat molt crítics.

De fet, Teixidó ha criticat aquest dijous que el PDECat hagi abandonat el centre polític, i ha confiat que la irrupció de Lliures en el mapa polític català suposi que la formació que lidera Marta Pascal es mogui també cap a posicions més centrades i assumeixi que s'ha equivocat abraçant la independència: "Representem el catalanisme polític que avui el PDECat descobreix que mai no hauria d'haver abandonat", ha dit Teixidó.

Lliures, que aspira a presentar-se en solitari però no descarta punts de connexió amb altres formacions, ha explicat que la seva prioritat és nodrir les llistes de la seva pròpia militància amb persones amb experiència en el sector privat i no, ha precisat Montañola, amb "fitxatges d'altres partits de persones que han tingut constantment càrrecs públics".

Durant la roda de premsa, Teixidó s'ha mostrat crític amb Carles Puigdemont, al qual ha acusat de situar els seus interessos personals i de partit per sobre dels del país. "Ja n'hi ha prou. Fins quan Puigdemont i els seus abusaran de la paciència del poble de Catalunya?", ha preguntat, i ha recomanat als dirigents independentistes que formin Govern com més aviat millor si volen l'alliberament dels presos polítics.

stats