ACTIVITAT PARLAMENTÀRIA
Política 10/11/2012

Lluir al Parlament és cosa de l'oposició: els diputats que més treballen i els que ho fan menys

Els diputats dels grups petits –encapçalats pels d'ICV– són els més actius a la cambra i els del Govern fan una feina més discreta

Mireia Miquel / Roger Tugas
1 min
EL MOMENT MEDIÀTIC 
 Els plens, cada quinze dies,  són només l'acte més visible  de la feina al Parlament.

BarcelonaLes iniciatives del Govern copen portades i centren els debats polítics, però quina feina fan els diputats al Parlament? Darrere de cada llei que veu la llum, n’hi ha moltes –majoritàriament presentades per l’oposició– que es queden pel camí sense pena ni glòria. I, de forma molt més velada que les lleis, centenars d’iniciatives i debats han protagonitzat nombroses hores de feina parlamentària amb un ressò públic pràcticament inexistent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió va justificar que no situés a les llistes l’alcalde de Vic i opositor intern de Josep A. Duran i Lleida, Josep Maria Vila d’Abadal, per la seva “nul·la” tasca al Parlament, però 34 dels 60 diputats de CiU que han complert els dos anys de legislatura no s’han encarregat de cap proposta de llei, resolució, moció, interpel·lació o pregunta al Govern, i 36 d’aquests 60 han intervingut menys de 10 cops al ple en dos anys. Això vol dir que la seva activitat ha estat “nul·la”? No necessàriament.

Tanmateix, una anàlisi feta per l’ARA a partir del recull de l’activitat legislativa del web del Parlament mostra que els diputats d’ICV han estat els més actius al llarg d’aquesta legislatura. Els segueixen els diputats d’ERC i del PSC, per aquest ordre.

Podeu llegir el reportatge a l'ARA Premium.

stats