Política 29/07/2015

Lluís Rabell: "Si guanyem, la Generalitat es personarà com a acusació particular en el cas Palau"

El candidat de Catalunya Sí que es Pot revela a l'ARA que es tractaria d'un "gest simbòlic" que seria "una declaració d'intencions" per evidenciar que "cal fer net"

Ara
1 min

BarcelonaSi Catalunya Sí que es Pot guanya les eleccions, la Generalitat es personarà com a acusació particular en el cas Palau. Així ho ha revelat el candidat de la confluència d'ICV, EUiA, Podem i Equo per al 27-S, Lluís Rabell, en una entrevista a l'ARA. Segons ha explicat, "una de les primeres mesures" que prendria com a president seria personar-se en aquest cas de corrupció "tan significatiu" i "simbòlic" del que és un "espoli".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha defensat aquesta mesura perquè, segons ha dit, "els poders públics han de destacar-se per l'exigència de transparència democràtica i de respecte pel bé comú i públic". Al seu parer, personar-se com a acusació particular seria un "gest significatiu" per evidenciar que "cal fer net".

Rabell considera que seria un "gest simbòlic" que a la vegada demostraria "la declaració d'intencions i el compromís" del que vol que sigui el seu govern.

Es dóna el cas que el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va demanar fa anys que la Generalitat deixés de ser acusació particular en el cas de l'espoli del Palau i que ho delegués a l'Oficina Antifrau. El cas del Palau de la Música investiga el suposat finançament irregular de CDC.

stats