Política 31/07/2015

Lluís Rabell: "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència"

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot diu a 'El matí de Catalunya Ràdio' que cal teixir complicitats amb l'Estat

Ara
2 min
El candidat de Catalunya Sí que es Pot durant l'entrevista / El matí de Catalunya Ràdio

Barcelona"Raül Romeva té trajectòria d'esquerres, però les seves propostes no governaran. Mas està amagat de número quatre". Són paraules del cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, durant una entrevista aquest divendres a 'El matí de Catalunya Ràdio', on ha assenyalat que la candidatura que ell defensa "no va d'amagat". Rabell ha lamentat que Convergència hagi aplicat "polítiques neoliberals i de la 'troica'", i ha presentat Catalunya Sí que es Pot com "el cavall de Troia" que farà entrar els ciutadans al Parlament. "El vot a la nostra candidatura és un sí a la justícia social, contra la corrupció i pel dret a decidir", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el 27-S, Rabell ha assenyalat que difícilment es veuran com unes eleccions plebiscitàries, sobretot" si una part de la societat no ho veu així, ni tampoc el món ni l'Estat tampoc". Segons Rabell, d'altra banda, una declaració unilateral d'independència, "que jo podria firmar ara mateix", no suposaria cap canvi jurídic i material en la vida de la gent: "Qualsevol procés democràtic ha de tenir una majoria social molt àmplia i ben construïda", subratlla, i afegeix que ara "cal esperar". "Jo vaig votar sí-sí el 9-N perquè em semblava la manera més neta i enèrgica d'expressar el rebuig a una actitud antidemocràtica i insuportable de Madrid, rebutjant qualsevol expressió de la voluntat catalana. Però ara, el 27-S, es tracta d'evitar una situació de bloqueig i obrir una via per permetre el dret de la ciutadania a expressar-se: un referèndum seria un terratrèmol més gran que no una DUI", ha argumentat. "Si no s'ha pogut fer un referèndum, menys podrem fer la independència. Necessitem teixir complicitats arreu de l'Estat".

El gran rival és la dreta espanyola

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha considerat que en les properes eleccions el seu gran rival és "en primer lloc la dreta espanyola i el govern del PP". Sobre l'elecció d'Albiol com a candidat, ha dit que és una opció "populista i xenòfoba", i que el PP prefereix ser vist com a racista que com el govern de Madrid de les reformes laborals i la xarxa de corrupció. "El PP vol anar a la campanya amb un perfil de dreta molt dura", ha sentenciat.

stats