Política 05/08/2014

Arrenquen a cops de mall el cap del monument al president Lluís Companys al Tarròs

Els autors de l'atac també han destrossat una placa de marbre en homenatge a l'expresident i han robat la senyera que acompanyava el monument

Acn
1 min
L'estàtua de Lluís Companys decapitada al Tarròs / M.Cinta Brescó

TornabousUns desconeguts han fet importants destrosses al monument al president Lluís Companys al Tarròs, al terme municipal de Tornabous (Urgell), el seu poble natal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons l'alcalde, Amadeu Ros, uns vàndals han arrencat, suposadament a cops de mall, el cap de l'estàtua que presideix l'espai i també han rebentant una placa de marbre on figurava la història de Companys.

Un altre dels desperfectes ha estat el trencament del pal que aguantava la senyera, que també ha estat robada. Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra han acordonat la zona i han obert una investigació per mirar d'esbrinar qui són els autors de l'atac.

El cap de l'estàtua de Companys no ha estat localitzat. L'Ajuntament de Tarrós ja ha demanat a l'empresa que va fer el monument que faci un pressupost per tal de reposar-lo.

El monument en homenatge a Lluís Companys al Tarròs va ser construït el 1978. Cada any s'hi organitzen diversos homenatges, entre els quals destaca la commemoració de l'afusellament de l'expresident català.

El monument ha rebut múltiples atacs durant tots aquests anys, però segons l'alcalde, aquest és el de més rellevància, ja que mai s'havia arribat a arrencar el cap de l'estàtua.

stats