Política 06/04/2015

CDC espera que Unió es mantingui al costat de Mas després de la consulta interna del 14 de juny

El vicesecretari de coordinació institucional de Convergència, Lluís Corominas, confia que els democristians sabran trobar "la millor pregunta perquè la resposta sigui clara"

Europa Press
2 min
Lluís Corominas i Josep Rull en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl vicesecretari de coordinació institucional de CDC, Lluís Corominas, ha manifestat que espera que Unió segueixi fent camí amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i en el marc de la federació un cop sotmetin a votació de la militància el seu full de ruta el 14 de juny. "L'important és que quan Unió, el 14 de juny, decideixi quin camí vol seguir, l'opció de seguir fent camí amb CiU i amb el president Artur Mas estigui sobre la taula", ha recalcat en una entrevista d'Europa Press, deixant clar que cal respectar els que no vulguin fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, no ha volgut pronunciar-se sobre si els democristians han de dir si estan per la independència o no en el seu document, i s'ha limitat a destacar que sabran escollir "la millor pregunta perquè la resposta sigui clara", de manera que en dia següent puguin negociar en el marc de la federació i després amb la resta de formacions signants del preacord.

Per això, ha reclamat respectar el procés intern d'UDC, també el d'ICV-EUiA i la CUP, no pressionar i comprendre'ls perquè finalment s'hi avinguin, tenint en compte que també els acceptessin si s'acaben sumant després del 27-S.

"Com més aviat millor, però també diré que si és el 28-S també ens valdrà. Si hi ha qui no s'ha incorporat prèviament i després vol fer-ho, serà benvinguts", ha subratllat Corominas, després apel·lar als que se sumin a última hora a demostrar votant a favor del pla sobiranista al Parlament.

En preguntar pel risc de ruptura de la federació, el també secretari general adjunt de CiU ha assegurat que no ha d'acabar així obligatòriament: "Punset va dir allò que no està demostrat que m'hagi de morir. No està demostrat que la federació de CiU s'hagi de trencar".

Després de recordar que CDC i UDC han fet camí juntes des de finals dels 70 i han superat molts moments difícils, ha constatat que han presentat 850 llistes conjuntes a les municipals, de les quals sortiran "milers de regidors i molts alcaldes" que representaran a la federació.

També ha defensat la necessitat de fer camí junts amb ERC, "malgrat la distància que hi ha en moltes coses, també en la manera de fer política", i d'evitar noves confrontacions i baralles com la protagonitzada per si s'han de presentar al 27-S en una llista única o no.

Respecte al paper que ha de tenir l'ANC, ha cridat a diferenciar l'acció de la societat civil del de la política, al·legant que seria negatiu que es mengessin els seus respectius àmbits i que l'entitat presidida per Carme Forcadell es presentés a les catalanes com a partit: "Ni m'ho plantejo, no ho entendria. I nosaltres tampoc volem substituir l'ANC".

Després que Forcadell hagi demanat una Diada diferent aquest any amb més implicació dels partits, Corominas s'ha obert a això si així ho requereix la societat civil perquè veu positiu "tot el que sigui fer actes conjunts i sumar" perquè en el 27-S surtin reforçats els sobiranistes.

A més, ha advertit que el que passi en les eleccions generals vindrà molt determinat pel que passi a les municipals i el 27-S, i serà llavors quan caldrà abordar si decideixen fer una estratègia conjunta o no.

stats