CANVI DE CICLE
Política 31/05/2014

Corominas (CDC) avisa Rajoy que "la història el jutjarà amb molta duresa" si impedeix la consulta

Josep Rull denuncia que el govern espanyol vol l'economia catalana "intervinguda al servei de l'elit econòmica"

Roger Tugas
1 min

BellaterraEl vicesecretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Maria Corominas, s'ha preguntat aquest dissabte "fins quan Mariano Rajoy ignorarà la voluntat de la societat catalana", amb referència a la demanda del Cercle d'Economia que s'aparti de l'immobilisme. "La història els jutjarà amb molta duresa si no rectifiquen", ha etzibat el dirigent de Convergència en el marc del consell nacional de la formació. En aquest sentit, ha garantit que el Parlament aprovarà la llei de consultes, Artur Mas la convocarà per al 9-N i els partits estatals "només hauran de respectar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Corominas ha avisat que cal "no confondre mà estesa amb terceres vies falses", ja que les eleccions europees han "institucionalitzat una resposta política als que no volíem que votem". Per això, ha garantit que CDC defensarà el sí-sí a la consulta i ha demanat també una reflexió al PSC.

Al seu torn, el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha avisat que "cal donar la veu al poble perquè es voti el 9-N, però també cal explicar que hi ha un pla sistemàtic que avança amb intensitat per buidar l'autogovern català". "Volen la nostra economia intervinguda al servei de l'elit econòmica", ha insistit, i per això ha subratllat: "Hi ha qui vol donar una altra oportunitat a Espanya, nosaltres preferim que es doni una oportunitat a Catalunya perquè ens puguem governar amb plenitud".

stats