Política 28/09/2015

Rabell a CDC i ERC: "Que cadascú carregui el seu mort. Que s'espavilin i formin govern"

El líder de Catalunya Sí que es Pot alerta del risc que la "conflictivitat social existent cristal·litzi entorn de les banderes identitàries"

Sara González
2 min
Lluís Rabell valorant els resultats del 27-S aquest dilluns / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl líder de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha deixat clar que en cap cas contribuirà a la formació d'un govern presidit per Artur Mas o format per consellers de CDC. Ha assegurat que el mandat que ha rebut la seva candidatura és el d'estar a l'oposició i ha demanat, per tant, a CDC i ERC que no "l'atabalin" ara amb maniobres d'investidures. "Que cadascú carregui el seu mort. Que s'espavilin i assumeixin la responsabilitat de formar govern", ha etzibat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha explicat que, per ara, no ha rebut cap trucada ni d'ERC ni de la CUP per intentar sumar-los a un acord d'investidura. En tot cas, ha advertit que si volen fer "investidures rares" ja els "ho diran". Rabell ha avisat també que amb una majoria d'escons independentistes al Parlament però no en vots, Catalunya entra ara "en un escenari arriscat i perillós de fractura social i política del país". De fet, segons ell, hi ha el risc que la "conflictivitat social existent cristal·litzi entorn de les banderes identitàries".

El líder de la confluència d'esquerres ha assegurat que no se li passa pel cap dimitir malgrat els mals resultats i ha subratllat que mantindrà viu el seu projecte per "sargir" el país. Ha lamentat també que el país estigui abocat a tenir un "govern conservador" però també una "oposició de dretes" que estaran "enfrontades identitàriament però amb un mateix projecte neoliberal".

Rabell també ha assegurat que la confluència d'esquerres tindrà continuïtat tant a Catalunya com a les eleccions generals perquè aquesta és "una cursa de fons" i "la batalla continua". Ha admès que els ha jugat en contra el fet de presentar-se amb una marca nova i que ell fos un candidat novell. Per ara, Rabell no ha parlat amb Pablo Iglesias, però ha dit que ho farà avui matex.

ICV inicia un procés de reflexió

El número tres de la llista, Joan Coscubiela, també ha explicat que ICV inicia ara un procés de reflexió intern. La direcció ecosocialista es reunirà aquest mateix dilluns i el pròxim dissabte hi haurà un consell nacional en el qual, ha dit, espera que sigui "ratificada la proposta estratègica de Catalunya Sí que es Pot".

stats