Política 03/08/2015

Rabell acusa Mas de "teatralització" per "exhaurir" els terminis de convocatòria del 27-S

El candidat de Catalunya Sí que es Pot considera que els comicis no tindran un caràcter plebiscitari. També ha avançat que el projecte de confluència ha tancat la confecció de la llista a totes les circumscripcions

Joan Serra
2 min
Lluís Rabell, candidat de Catalunya Si que es Pot a les eleccions del 27-S, en roda de premsa aquest dilluns. / ACN

BarcelonaEl candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'actuar amb "teatralització" per "exhaurir" els terminis a l'hora de convocar les eleccions del 27-S. Rabell ha recordat que el decret de convocatòria serà "ordinari" i ha apuntat que aquest fet indica que no requereix un procediment com el que ha adoptat Mas, que ha titllat de "parafernàlia innecessària". El candidat de la confluència de l'esquerra alternativa ha lamentat que s'envolti "d'una aura de misteri una convocatòria que ha de tenir tota la normalitat del món".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'activista veïnal, que ara encapçala la candidatura que integren Podem, ICV, EUiA i Equo, ha donat la "benvinguda" a la convocatòria dels comicis i ha assegurat que la plataforma que lidera treballarà perquè les eleccions "tinguin un caràcter constituent". "Entenem aquestes eleccions com l'inici d'un procés d'empoderament de la ciutadania", ha exposat Rabell en la compareixença que ha fet a la seu d'ICV. "El nostre objectiu és tornar a mobilitzar una ciutadania que no se sent representada", ha afegit, una ciutadania que ha considerat "víctimes" de la crisi i les polítiques d'austeritat. Rabell ha dit que "difícilment" les eleccions poden tenir un caràcter plebiscitari perquè no hi ha "unanimitat al carrer" ni "claredat en la llista" de Junts pel Sí, ni tampoc el reconeixement internacional.

Llista tancada

Rabell ha avançat que Catalunya Sí que es Pot ja ha tancat la llista a totes les circumscripcions i que a finals de setmana es podria fer pública, tot i que la llista haurà de passar per un procés de validació. "Espero que les sorpreses que comportarà seran agradables", ha apuntat.

El candidat també ha apuntat la voluntat que la diada de l'Onze de Setembre sigui una convocatòria "inclusiva". Ha apuntat el desig que aquest 11-S "la ciutadania pugui trobar-se al carrer i reivindicar una aspiració nacional compartida". "Tenim ganes de ser-hi. Jo particularment hi estat sempre", ha exposat Rabell, sobre el seu compromís amb el dret d'autodeterminació.

stats