Política 02/09/2015

Rabell: "Pablo Iglesias farà un pas més aquesta campanya pel que fa a la sobirania de Catalunya"

El candidat de Catalunya Sí que es Pot assegura que Junts pel Sí és un "artefacte construït per CDC per tenir la possibilitat de guanyar les eleccions"

Ara
2 min
Lluís Rabell durant l'entrevista al 3/24

Barcelona"Pablo Iglesias farà un pas més aquesta campanya pel que fa a la sobirania de Catalunya". Aquest és l'anunci que ha fet el candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, en una entrevista al 3/24, quan falten nou dies per a l'inici de la campanya electoral del 27-S. L'activista no ha precisat quin serà exactament aquest pas, però sí que ha afirmat que la idea que cal ser "respectuosos" amb el que vol el poble de Catalunya "va guanyant terreny" i que per això no es pot "donar per amortitzada" la petició d'un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un cop més, Rabell ha carregat contra la candidatura de Junts pel Sí, la qual ha definit com un "artefacte construït per CDC per tenir la possibilitat de guanyar les eleccions". El candidat de Catalunya Sí que es Pot ha assegurat també que arriba "molest" a la reunió que aquest dijous mantindrà amb l'ANC per decidir el posicionament de la confluència d'esquerres sobre l'acte de la Meridiana. "S'està convertint en un inici de la campanya per a la reelecció de Mas", ha etzibat.

Sobre la intenció del govern del PP de reformar la llei del Tribunal Constitucional perquè aquest pugui inhabilitar Artur Mas, Rabell ha lamentat que l'executiu de Mariano Rajoy vulgui "transformar el TC en una mena de gendarme policial" sobre el país. De fet, ha afegit que "la famosa separació de poders" és considerada pel PP com una "filosofia d'un altre segle".

Amb tot, el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha assegurat que, malgrat el xoc de trens aparent entre Rajoy i Mas, el Govern de CiU va governar durant dos anys amb el suport dels populars, i els convergents han votat moltes de les mesures del PP al Congrés. "És una mena de joc de Pimpinela en què uns i altres es retroalimenten".

stats