Política 08/09/2015

Rabell sobre Morenés: "És un energumen i un mercader d'armes"

Errejón acusa el ministre "d'amenaçar els catalans i la democràcia a Espanya"

Sara González
1 min

BarcelonaEl candidat de Catalunya Sí que es Pot a les eleccions del 27-S, Lluís Rabell, ha carregat contra el ministre de Defensa, Pedro Morenés, que ha assegurat aquest dimarts que les Forces Armades no hauran de tenir cap paper en relació amb el procés sobiranista de Catalunya "si tothom compleix amb el seu deure". Segons Rabell, Morenés "es un energumen i un mercader d'armes" i ha advertit que l'objectiu de la seva candidatura serà "enderrocar el govern del PP" per poder-lo "jubilar" a ell i al president espanyol, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rabell ha fet una crida a la mobilització tant als catalans com als espanyols per evitar que ministres com Morenés tornin a "obrir la boca" i ha subratllat que l'actitud "amenaçadora, insultant i grotesca" contrasta amb l'actitud de "fraternitat" exhibida pels alcaldes "del canvi" que la setmana passada van ser a Barcelona donant suport a l'alcaldessa Ada Colau.

El secretari polític de Podem, Íñigo Errejón, que aquest dimarts ha estat a la nova seu de Catalunya Sí que es Pot a Barcelona, ha titllat d'"irresponsables" les declaracions de Morenés. "Està amenaçant els catalans i la democràcia a Espanya", ha etzibat, tot afegint que els catalans necessiten un govern "que deixi d'insultar-los". Al seu judici, la Constitució espanyola és "per a la casta un objecte massa grapejat" que es pot canviar només sota "el dictat de Merkel i contra els més dèbils".

Errejon ha assegurat també que tant el PP com el PSOE "han renunciat des de fa temps a Catalunya" i que per això atien "l'anticatalanisme" per intentar guanyar a la resta d'Espanya.

stats