Rabell troba "desafortunat" l'argumentari de Junts pel Sí per al 27-S

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot assegura que la seva candidatura és la més interessada a "preparar el terreny perquè caigui el PP"

El cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, s'ha referit aquest dijous a l'argumentari que divulgarà Junts pel Sí per a la campanya electoral del 27-S, que lliga la fi de les retallades a tenir estat propi i adverteix que en cas de derrota de l’independentisme “l’Espanya d’Aznar se sentirà més forta que mai”. Rabell ha volgut recordar a Junts pel Sí que va ser CiU qui va investir José María Aznar com a president del govern espanyol. Pel candidat de la confluència de l'esquerra alternativa, es tracta d'una reflexió "desafortunada". A més a més, Rabell considera que "si hi ha una candidatura que està plantejant la necessitat de preparar el terreny perquè caigui el PP aquesta és la nostra".

En una visita a Vic per presentar els candidats a Osona de Catalunya Sí que es Pot, Rabell ha valorat l'argumentari de Junts pel Sí de cara la campanya electoral. " No sabem si riure o plorar amb el programari de Junts pel Sí", ha ironitzat Rabell, que ha volgut recordar que "els del Majestic no vam ser nosaltres, va ser Pujol". "Els que van investir Aznar com a president del govern espanyol no vam ser nosaltres, va ser CiU; a la reforma laboral, l'amnistia fiscal i la llei d'estabilitat pressupostària no hi vam donar suport nosaltres, sinó CiU. Nosaltres érem els de les vagues generals contra Rajoy", ha sentenciat Rabell.

Per al cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, "si hi ha una candidatura que està plantejant com a interès democràtic la necessitat de preparar el terreny perquè caigui el PP a les properes eleccions generals, aquesta és la nostra". Segons Rabell, els altres " són més silenciosos i es pensen que poden resoldre els problemes mirant-se el melic". "En canvi, nosaltres pensem el contrari, que és l'hora de la mobilització", ha alertat.

En relació a la reunió que en les darreres hores ha mantingut Duran i Lleida amb Rajoy i Sánchez, el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot ha volgut recordar que "durant molts anys i fins ara mateix ha estat el representant i portaveu del grup parlamentari de CiU i, per tant, els que ara disparen contra ell haurien de recordar que fins fa quatre dies era el seu representant".

Donar-se a conèixer "picant pedra" arreu del territori

Rabell també ha anunciat des de Vic que donaran a conèixer la seva candidatura arreu del territori "picant pedra, com sempre ho hem fet els moviments i partits d'esquerres". "Anirem al territori, discutirem amb la gent, acompanyarem els candidats i farem propostes", ha explicat Rabell. El cap de llista de la candidatura ha afirmat que el seu programa electoral, que faran públic aquest divendres, "no està pensat només per a l'àrea metropolitana de Barcelona, sinó per a tot Catalunya", perquè volen "un projecte de país que abordi el conjunt de problemàtiques i el territori hi tindrà un lloc central".