CANVI DE CICLE
Política 05/09/2013

ERC avisa que Artur Mas no té garantit el seu suport "més enllà del 2014"

Lluís Salvadó ha afirmat que el pacte amb CiU "té bona salut" però exigeix que el procés no s'allargui fins més enllà de l'any vinent

Roger Tugas
1 min
El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha defensat que el seu partit "no té plans B ni C per al 2015 i 2016" i, per tant, "el poble ha de decidir el seu futur el 2014". El dirigent republicà ha respost així a l'entrevista d'Artur Mas a Catalunya Ràdio, en què ha previst eleccions plebiscitàries per al 2016 si no es podia fer la consulta el 2014. Salvadó ha apuntat, però, que "el pacte entre CiU i ERC té bona salut" i que estaran "al costat del president Mas perquè la ciutadania expressi la seva voluntat el 2014", amb una consulta o amb eleccions plebiscitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, el dirigent republicà ha apuntat que "més enllà del 2014 Artur Mas no té garantit el nostre suport" i, per tant, ha reclamat centrar-se a donar la veu a la ciutadania catalana durant l'any vinent. "Si no s’expressés per una via o altra, el 2014 seria un fracàs col·lectiu", ha avisat. En tot cas, si no fos possible, ha alertat: "El 2015 ja decidirem quina és l’estratègia més adequada per assolir la independència". Comptant també amb l'opinió de la societat civil.

stats