EUROPEES DEL 2014
Política 02/05/2013

ERC es mostra "obertament receptiva" a una gran aliança sobiranista a les europees amb CiU i ICV

Lluís Salvadó subratlla que el 2014 "hi ha una agenda catalana molt marcada" i vincula també l'acord a combatre les polítiques d'austeritat

Roger Tugas
1 min
El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, ha afirmat aquest dijous que els republicans estan "obertament receptius a un gran bloc pel sí a la independència de Catalunya i contra les polítiques d'austeritat" en les eleccions europees del 2014. El dirigent d'ERC ha mostrat el seu "respecte sobre els debats interns" de CiU −atès que, segons ha avançat l'ARA, hi ha sectors de CDC que pressionen per presentar-se amb els republicans i no amb Unió−, i ha apostat per "vincular les europees a l'agenda catalana de la consulta i la batalla contra l'austeritat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ERC ja va proposar una coalició amb CiU i ICV a les europees del 2009, amb l'actual líder del partit, Oriol Junqueras, com a candidat, però llavors no va ser possible. "Seria el nostre àmbit natural sobre el que ens agradaria ser a les europees", ha afirmat Salvadó, que ha afegit que "hi ha una necessitat de doble bloc entre els que defensen el sí a la independència i contra les polítiques d'austeritat".

stats