Política 24/07/2015

"De totes les il·lusions, la independència és la que més desitjo": 12 coses que ha dit Lluís Llach sobre Catalunya

Recollim declaracions del cantautor dels últims sis anys en defensa de la plena sobirana del país

Ara
3 min
Lluís Llach

BarcelonaLluís Llach serà cap de llista per Girona de la candidatura sobiranista Junts pel Sí al 27-S. L'anunci no ha sorprès ningú. No només pel seu clar compromís amb la independència de Catalunya, sinó perquè el mateix cantautor va obrir la porta a integrar-se a una candidatura sobiranista, si s'acabava teixint, l'octubre passat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio': "Dedicar-me a la política? No. Que em facin servir? Sí. Si em demanessin anar en una llista, hi aniria".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trajectòria professional i vital de Llach el situa com un dels defensors més ferms de la sobirania de Catalunya. En són un testimoni clar bona part de les lletres de les seves cançons, però també les declaracions que ha fet (i han recollit) mitjans de Catalunya i Espanya. Fem un recull de les més representatives:

  1. "Els de Podem i nosaltres [els independentistes catalans] som dues respostes diferents a un estat caòtic de perversió de la democràcia" (Entrevista al programa 'Salvados' de La Sexta, 11 de novembre del 2014)
  2. "Hi ha gent que ha anat afegint motivacions a l’independentisme, com ara identitàries, culturals, polítiques, econòmiques, el menyspreu de l’Estat i el sentiment que com a comunitat ens sentim amb poques possibilitats de realització del que ha de fer un país o estat" (6 de novembre del 2014)
  3. "La independència, per a Catalunya, és una qüestió de supervivència" (Entrevista a 'El País', 19 d'octubre del 2012)
  4. "Crec que sí que veuré una Catalunya independent. [...] La futura societat que jo visualitzo és una societat del segle XXI, amb lleis, amb transparència i sense servilismes polítics. És el moment de reinventar aquest país" (Entrevista a 'El Periódico', 10 d'octubre del 2014)
  5. "M'agradaria que aquesta recuperació de sobirania, sorgida gràcies als desgavells de la classe política i de la corrupció i de l'economia, la ciutadania no la deixés mai. Si les coses van bé, hem de muntar un nou país i aquesta oportunitat històrica l'hem d'aprofitar a fons" (Entrevista a 'El Punt Avui', 5 d'octubre del 2014)
  6. "De totes les il·lusions, la independència és la que més desitjo" (Entrevista al programa 'El convidat' de TV3, 28 de setembre del 2014)
  7. "No veig un altre horitzó que la independència" (Entrevista al programa 'La ventada' de la Cadena SER, 11 de setembre del 2013)
  8. "El poc poder que jo pugui tenir el vull posar al servei del procés" (Entrevista a Vilaweb el 28 de juny del 2013, el dia abans del Concert per la Llibertat al Camp Nou)
  9. Sobre el dret a decidir i la independència: "Si Europa no es desgavella, no sé si serà aquest any que ve, que és quan hauria de ser, això funcionarà. Si Europa es desgavella, pot ser que sigui més ràpid o pot ser que ens vinguin de cara i amb cadenes" (Entrevista al programa 'Al cap del dia' de La Xarxa, 7 de maig del 2013)
  10. "Abans creia que era possible encaixar a Espanya, ara ja no" ('El Correo', 20 de setembre del 2012)
  11. "El camí espanyol està definitivament barrat" (Entrevista a 'Els matins' de TV3, 3 de març del 2011)
  12. "Avui, l’autogovern de Catalunya és més fàcil a través de la independència i l’autodeterminació que des del federalisme plurinacional. Això és una via tapada" (Entrevista a 'El món a RAC1', 30 de novembre del 2009)
stats