L'ESPECTRE POLÍTIC INDEPENDENTISTA
Política 12/01/2011

López Tena: "ERC no és el pal de paller de l'independentisme, és el pal de paller de Carretero"

El diputat de Solidaritat Catalana nega que la direcció republicana expulsés el líder de Reagrupament

Oriol March
1 min
Alfons López Tena, diputat de Solidaritat Catalana

BarcelonaAlfons López Tena, amb la contundència habitual, ha assegurat que Reagrupament Independentista (Rcat), la formació que lidera Joan Carretero, és una "marca blanca" d'ERC. També considera, en referència a l'afirmació de Carretero en què assegura que "ERC ha de ser el pal de paller de l'independentisme" –efectuada en una entrevista al diari ARA–, que es demostra que "ERC és el pal de paller de Carretero".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de Solidaritat Catalana nega que, com diu el líder de Rcat a l'entrevista, Carretero fos expulsat d'ERC –"va publicar un article, que per cert no va escriure ell, el van cridar per obrir-li un expedient i ell va renunciar a la militància", assegura López Tena– i afirma que la seva prioritat són les eleccions espanyoles, no les municipals. De cara a una possible coalició independentista a les eleccions municipals a ciutats tan importants com Barcelona, el diputat de Solidaritat diu que ara ja saben que s'hauran d'adreçar directament a ERC i no a la seva "marca blanca" –en referència a Reagrupament– si volen arribar a qualsevol acord.

També ha reaccionat la número 2 de Reagrupament, Rut Carandell, que ha manifestat coincidir "plenament" en l'anàlisi que fa Carretero de la situació de l'independentisme polític català. Ha explicat que ERC s'està dirigint a Rcat per agrupar candidatures de cara a les eleccions municipals, tot i que encara no hi ha hagut cap acostament de la direcció nacional republicana envers la cúpula de Carretero. "Ha de ser ERC qui es dirigeixi a nosaltres, no a l'inrevés", ha assegurat Carandell.

stats