Publicitat
Publicitat

López Tena: "Ningú es queixa quan algú de CiU diu 'trilero' o 'galtes' a ZP"

El diputat de Solidaritat per la Independència diu que no té una voluntat "ni injuriosa ni difamatòria" i que amb aquesta polèmica s'ha volgut desviar l'atenció per part de l'oasi català

Segons Alfons López Tena, diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, la paraula cosa no té un sentit pejoratiu en català. A un nadó se li diu "quina cosa tan bonica" i ningú "s'enfada", ha recordat en una entrevista a El món a RAC1. També ha insistit que no li va dir "mamarratxa" a la presidenta del Parlament, sinó que li va etzibar que anava vestida com a tal, "que és diferent". Tot i no considerar-ho un insult, no ha dubtat en dir que "no té cap inconvenient per disculpar-se si les seves paraules haguessin ofès Núria de Gispert".

Des del punt de vista del diputat de Sagunt, ahir dimarts va "sortir guanyant la llibertat d'expressió a Catalunya" i ha perdut "qui va contra la democràcia" i imposa la censura. Malgrat això, no s'ha deixat felicitar per sortir-se amb la seva, diu que avui "qui s'ha de felicitar és Catalunya".

El diputat independentista opina que tot el que li va dir a De Gispert és cert, "no és injuria i no és difamació". Segons ell, CiU i "la resta de l'oasi" català volen desviar l'atenció i fer callar diputats en permetre aquestes prohibicions a la cambra. Creu que hi ha formacions dins el Parlament català que volen crear una "cortina de fum" per amagar que "Espanya ens roba".

López Tena ha afirmat que aquestes expressions que es van prohibir, arran de la petició de Ciutadans, i aquesta polèmica que s'ha format després no perjudicaran el prestigi actual del Parlament de Catalunya, "perquè ja no pot caure més avall". Des del seu punt de vista, la llibertat d'expressió "té els límits als tribunals de justícia".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT