Política 31/12/2011

L'oposició retreu a Mas que només ofereixi retallades i pessimisme

El PSC l'acusa de ser l'altra "cara de la moneda" de Rajoy

Efe
2 min

BarcelonaEls diferents partits polítics de l'oposició a Catalunya han retret avui a Artur Mas el to pessimista del seu discurs de Cap d'Any i que incidís en la necessitat de continuar amb totes les mesures que s'estan prenent per fer front a l'elevat dèficit de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al portaveu del PSC, Jaume Collboni, Mas demostra amb el seu discurs que no té un projecte a mig i llarg termini, ja que només ofereix "més retallades, més sacrificis i més pessimisme", perquè les seves polítiques i les de Mariano Rajoy "són les dues cares d'una mateixa moneda".

També ha apressat Mas a rectificar les seves polítiques i decidir "si continua per la via de les retallades o emprèn el camí de les reformes".

El portaveu del grup parlamentari del PPC, Enric Millo, ha censurat el "to amenaçador" del discurs i ha advertit al president català que el seu missatge és "ensucrat" però no aporta ni credibilitat ni confiança.

En roda de premsa, Millo s'ha referit així al discurs de cap d'any i ha entès que amb el seu to "Mas es dirigeix de nou a Europa i a Espanya posant condicions, en to amenaçador, i aquesta no és la millor actitud per enfocar la nova etapa de les relacions entre Catalunya i Espanya".

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha assenyalat que el discurs de Mas és homologable al del "millor alumne" d'Angela Merkel o Nicolas Sarkozy, ja que ho confia tot a les retallades, pel que creu que la seva recepta per al 2012 augmentarà les desigualtats.

Ortiz ha vaticinat que les seves polítiques basades en les retallades faran augmentar el 2012 les desigualtats i la pobresa a Catalunya.

De la seva banda, la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, ha demanat al president de la Generalitat que deixi de centrar-se a reclamar un nou pacte fiscal, ja que considera que el que hauria de fer és començar a treballar a favor del concert econòmic.

Rovira, en una roda de premsa a Vic (Osona), ha sostingut que la relació econòmica entre Catalunya i Espanya no s'ha de basar en el pacte fiscal, sinó en el concert econòmic.

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha qualificat de "victimista i irresponsable" el discurs i ha mantingut que segueix la "línia nacionalista habitual de mirar cap a un altre costat i no assumir que a Catalunya no s'han fet bé les coses".

Per al secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, Mas "s'està convertint en el braç executor del PP a Catalunya i en un gestor covard i mediocre de la misèria autonòmica".

També s'ha pronunciat el president del grup de CiU al Parlament, Oriol Pujol, qui ha destacat que el president de la Generalitat ha demostrat en el seu missatge institucional que parla clar, exerceix el lideratge, adopta amb coratge decisions dures i impopulars i sap reconèixer errors.

stats