LES FINANCES DE CDC
Política 11/05/2012

L'oposició demana a Mas que s'expliqui pel cas Palau

Els partits de l'oposició volen que el president de la Generalitat torni a donar explicacions pel suposat finançament irregular de CDC a través del Palau. Uns informes policials hi han tornat a insistir.

Ara
2 min
Fèlix Millet està processat per espoliar el Palau de la Música, però està en llibertat.

BARCELONA.Els partits de l'oposició van exigir ahir al Govern del president Artur Mas que doni explicacions i aporti totes les dades possibles per aclarir quin ha estat el finançament de CDC i si es va beneficiar de les corrupteles de Fèlix Millet al Palau. Des del PSC, el seu portaveu, Jaume Collboni, va considerar que les informacions aparegudes "confirmen" les conclusions de la comissió que es va fer pel cas del Palau al Parlament de Catalunya. És per això que Collboni va instar Mas a dir si manté "la seva paraula" que no hi va haver finançament irregular. Des d'ICV-EUiA, Joan Herrera va demanar "una explicació de CiU sobre el seu finançament, amb tota la transparència". I Anna Simó, la portaveu d'ERC al Parlament, va insistir que "hi ha evidències més que clares del finançament irregular".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La policia sospita que part dels diners que els autors confessos del desfalc al Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, van servir per finançar de manera irregular Convergència, segons un informe encarregat pel jutge que ahir recollien El País i El Periódico . El document mirava de seguir el rastre dels 18 milions d'euros desviats del Palau, cobrats en xecs al portador.

Dos d'aquests talons, de 223.010 euros, es van ingressar a comptes corrents de Letter Graphic i New Letter, dues empreses de bustiada i muntatge audiovisual. Segons la policia, "han aparegut indicis consolidats i recurrents" que les dues empreses van fer treballs ficticis per al Palau, bé perquè els "serveis no van arribar mai o perquè el destinatari final d'aquests no fos el pagador, sinó el partit polític CDC". El País afegeix que els diners de les companyies van servir de tapadora per fer arribar el pagament de comissions de Ferrovial a Convergència a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

stats