Política 19/07/2012

L'oposició exigeix a Mas que doni explicacions

L'oposició va ser inflexible: aquesta vegada Artur Mas no es pot escapar d'aclarir els vincles de CDC amb el Palau de la Música. ERC, en canvi, creu que n'hi ha prou que ho facin dirigents del partit.

S. González / M. Toro
2 min
El socialista Jaume Collboni va donar ahir 24 hores a Mas per comparèixer a iniciativa pròpia.

BARCELONA.Tot i que CDC s'hi nega rotundament, l'oposició vol que Artur Mas doni la cara. Que sigui el mateix president i màxim responsable de CDC qui aclareixi públicament, i com més aviat millor, si realment, com apunta el jutge, el partit va rebre finançament irregular del Palau de la Música. Tan sols ERC va evitar demanar directament la compareixença del president i es va limitar a demanar que doni la cara algun dirigent de Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Sense que passi ni un dia més, el país necessita més que mai una explicació del partit que governa i del seu president", va exigir el portaveu del PSC, Jaume Collboni, que va afegir que tot i que el seu partit ha estat "respectuós amb la presumpció d'innocència", s'han acumulat tants indicis que CDC no pot seguir imposant el silenci. El portaveu del PP, Enric Millo, va demanar que "s'esvaeixi qualsevol ombra de dubte" i que sigui el president qui anunciï "quines mesures pensa prendre". A més, va deixar anar que en altres casos, "per quantitats i fets no tan quantiosos hi ha hagut dimissions" i, en una clara al·lusió a l'expresident valencià Francisco Camps, va dir que fins i tot hi ha hagut persones a qui s'ha apartat del seu càrrec i que tot i que han estat absoltes encara se les segueix acusant.

"L'indici del lucre de CDC ja és més que una acusació. La fiança és per rescabalar el dany i tornar el que s'hagués pogut quedar", va dir la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, que va demanar que els responsables siguin apartats. ERC, per la seva banda, considera suficient que un dirigent de CDC, i no necessàriament Mas, doni les explicacions pertinents.

El PSC va donar 24 hores de marge perquè el president comparegui al Parlament abans de presentar iniciatives per forçar-ho. ICV-EUiA també va demanar a Mas que doni explicacions de seguida, mentre que ERC i PP van donar marge a CDC perquè triï el format per fer-ho. Ciutadans -i probablement SI- buscarà suports per convocar avui urgentment una reunió de la junta de portaveus per forçar la compareixença de Mas.

stats