Política 06/05/2014

Lucena: "El Govern és com Mourinho, sempre culpant els altres i espolsant-se de tot"

PSC, ICV-EUiA i PP retreuen a l'Executiu que relacioni la imputació de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar amb el procés o la imminència de les eleccions europees

Marc Toro
2 min

BarcelonaMaurici Lucena, portaveu parlamentari del PSC, ha definit l'actitud del Govern davant la imputació de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar per la presumpta possessió d'un compte a Suïssa com "la tàctica Mourinho, sempre culpant els demés i espolsant-se de tot". Lucena, que ha recordat que els informes del fiscal i el jutge sobre el cas Palau "tenen mala pinta", ha donat resposta a les declaracions que ha fet aquest dimarts el portaveu de l'Executiu, Francesc Homs, en què ha acusat la policia espanyola de "difondre sospites" contra Osàcar abans del 25-M.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De manera semblant, el PP ha retret al partit al Govern que s'escudi en el "el procés o la proximitat d'unes eleccions" davant les sospites de corrupció. El portaveu dels populars al Parlament, Santi Rodríguez ha recordat als convergents que "la terra no gira entorn seu": "La terra ja girava abans de CDC i seguirà girant després de CDC". Els populars han demanat un cop més que Artur Mas, en qualitat de president del partit, doni explicacions al Parlament. "Que ho faci ell i que no enviï a ningú", ha reclamat Rodríguez, que ha reconegut estar "cansat de demanar-ho".

ICV-EUiA també ha demanat explicacions sobre la imputació d'Osàcar i ha deixat clar que, "davant la presumpta corrupció, ni es pot mirar cap a una altra banda ni molt menys encara recórrer a les teories de la conspiració". En comptes de deixar que la justícia treballi, el que fa CiU és "gesticular", ha lamentat el portaveu del partit al Parlament Joan Mena, que ha assegurat que el Govern sempre reacciona igual davant els casos de corrupció.

Finalment, des de C's s'ha demanat a CDC que "aparti de tota responsabilitat política a les persones imputades per corrupció". "És evident que el cas Palau porta cua i aqui hi ha persones que s'imputen doblement per activitats de corrupcio manifesta", ha afirmat la portaveu del partit Carina Mejías, que ha subratllat la importància que "aquestes persones siguin jutjades i que acabin aclarint d'on surten els diners", fent referència als 1,28 milions d'euros que suposadament Osàcar guardaria en un compte a Suïssa. "Tots tenim la sospita que venen de suposades comissions ilegals", ha afegit.

stats