Política 14/12/2013

Lucena insisteix que el pacte d'esquena a l'Estat impedirà celebrar la consulta

El portaveu del PSC al Parlament diu que votaran en contra de demanar el traspàs de competències a l'Estat per celebrar-la

Acn
1 min
Lucena, al faristol de la sala de premsa del Parlament | ACN

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha reiterat en una entrevista al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio que "l'única via possible" per fer la consulta és mitjançant un acord entre el govern català i l'espanyol, seguint la línia d'Escòcia o el Quebec. Lucena ha subratllat que la consulta acordada entre CiU, ERC, ICV i la CUP només allunya cada vegada més un possible referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Fent les coses així s'estan creant uns anticossos dins de la política espanyola que dificultaran molt que, en el futur, es pugui celebrar la consulta", ha assegurat. El portaveu també ha criticat el paper d'ICV i s'ha mostrat contrari al traspàs de competències de l'Estat per fer la consulta.

Lucena ha repartit culpes entre Generalitat i govern espanyol per no mantenir "bones converses". "Cap de les dues parts ha estat a l'altura de les circumstàncies històriques que requeria el moment, vostè creu que imposar la data de la consulta és una forma de ser exitós?", ha subratllat el portaveu del grup parlamentari del PSC.

Ha reiterat que la consulta "només es podrà fer" si és de forma acordada entre els dos governs i que, "tot i el cop de porta de l'Estat", la Generalitat hauria d'insistir per mantenir el diàleg i les negociacions.

El portaveu socialista ha subratllat que "al·lucinarà" si, finalment, la Generalitat aposta per una declaració unilateral d'independència, i ha augurat que en menys de deu anys és possible que hi hagi una reforma profunda de l'Estat.

stats