Política 08/02/2019

Luis Garicano, candidat de Cs a les eleccions europees amb el 71% dels vots a les primàries

El procediment intern ha comptat amb un 21% de participació

Efe
2 min
Luis Garicano, candidat de Cs a les eleccions europees, en roda de premsa

MadridEl responsable d'economia i ocupació de Ciutadans, Luis Garicano, serà el cap de llista del partit per a les eleccions al Parlament Europeu del mes de maig, després de ser elegit avui pel 71% dels vots en les primàries de la formació taronja, en què hi va haver una participació del 21%. El secretari general del partit, José Manuel Villegas, ha destacat que Garicano és vicepresident de l'Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (ALDE), i un "gran economista i un gran liberal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el candidat ha assegurat que es tracta d'un "repte i una oportunitat" poder lluitar per Europa en un moment tan "crucial" de la seva història, quan aquesta construcció està sota l'"intens atac" de "nacionalistes i populistes" que l'estan intentant "destruir des de dins". Garicano competia amb 235 candidats més verificats per la comissió de garanties i valors de la formació taronja en la votació telemàtica que s'ha realitzat en les últimes 24 hores, des de les deu del matí de dijous fins a la mateixa hora d'aquest divendres.

La resta de candidats han aconseguit tots un suport inferior al 2%, cosa que, segons Villegas, demostra que gairebé tothom tenia clar que Garicano és "el millor candidat" i explica la baixa participació en aquestes primàries. El cens per a aquest procés intern estava format per 25.400 afiliats amb dret a vot per complir els requisits necessaris dels quals van votar un 21%, un total 5.232, dels quals 3.711 van optar per Garicano, mentre que la resta de candidats va rebre menys de 100 vots cadascun.

El candidat europeu ha explicat que ara la resta dels components de la llista els decidirà la direcció en les pròximes setmanes, però s'ha mostrat convençut que la candidatura serà "de primera línia" perquè Europa és el lloc on es va a decidir el futur i no el lloc per "aparcar gent" en les llistes. A més, ha assegurat que comptarà amb gent de fora del partit i independents.

stats