Luis de Guindos: la independència no entra en "l'esquema de visió de futur" dels inversors

El ministre d'Economia subratlla en una entrevista a 'El Periódico' que la recuperació econòmica "és molt més senzilla per als catalans i per al conjunt dels espanyols junts que separats".

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la independència de Catalunya no entra en l'"esquema de visió de futur" dels inversors, en una entrevista que publica aquest diumenge 'El Periódico de Catalunya'.

"Les elits catalanes i els empresaris em parlen de recuperació, d'impostos, de reformes econòmiques. Els inversors funcionen amb hipòtesis de racionalitat i a mi mai m'han plantejat cap qüestió sobre la secessió. Jo crec que no entra en el seu esquema de visió de futur cap tipus de secessió", assenyala De Guindos.

El ministre d'Economia subratlla també que la recuperació econòmica "és molt més senzilla per als catalans i per al conjunt dels espanyols junts que separats".
"L'economia catalana i l'economia espanyola estan absolutament imbricades. És pràcticament impossible separar-les. La marxa enrere és impossible, no és una hipòtesi realista", recalca.

El ministre reconeix que existeix una tensió entre la societat catalana i el conjunt de l'espanyola i advoca per "escoltar i dialogar dins de la legalitat i per part de tots".
Pel que fa a on creu que estarà la societat catalana dins del context de la societat espanyola dins de deu anys, Luis de Guindos respon: "Dins d'un marc molt semblant a l'actual, en el qual, lògicament, s'ha pogut parlar de sistemes de finançament, d'integració econòmica o d'algun tipus de funcions compartides. De tot aquest tipus de qüestions es pot parlar".

El ministre d'Economia insisteix en la necessitat de diàleg i d'"escoltar als empresaris catalans i a la societat civil", afirma que ell és el primer que ho fa, però adverteix de que "vivim en món en el qual la integració econòmica porta a la prosperitat i, la desintegració, a la generació de pobresa".

Més continguts de