Política 23/01/2015

Bárcenas compareix aquest divendres davant l'Audiència Nacional després de quedar en llibertat

Haurà de fer-ho tres dies a la setmana. L'extresorer del PP té retirat el passaport i no pot sortir d'Espanya

Efe
2 min
Bárcenas rumia si compareix a la comissió del Parlament sobre frau

MadridL'extresorer del PP Luis Bárcenas acudirà avui a l'Audiència Nacional, després de quedar ahir en llibertat, per complir per primera vegada amb les tres compareixences setmanals al jutjat de Pablo Ruz que li va imposar la secció quarta de la sala penal com a mesura cautelar un cop fora excarcerat. Segons han informat fonts jurídiques, aquest tipus de compareixences s'han de realitzar en horari d'"audiència pública", de manera que podria fer-ho entre les 9.00 i les 14.00 hores o bé entre les 17.00 i les 20.00 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En acordar la seva posada en llibertat, un cop va dispositar la fiança de 200.000 euros que li ha permès sortir de la presó després de 19 mesos a la presó preventiva, la secció quarta de la Sala Penal li va imposar l'extresorer l'obligació de comparèixer tres vegades en setmana -dilluns, dimecres i divendres- en el jutjat central d'instrucció número 5, al càrrec es troba Pablo Ruz.

A més d'aquesta mesura cautelar, que complirà aquest divendres per primera vegada, la Sala també li va imposar l'obligació de fixar domicili, la prohibició d'abandonar Espanya i la retirada del passaport. La secció quarta va decidir deixar-lo en llibertat sota fiança atenent al "ple arrelament" de l'extresorer a Espanya i que ja ha passat un "llarg temps" a la presó preventiva.

El tribunal va considerar a més que la investigació del cas Gürtel està "pràcticament esgotada" ja que la part corresponent a la primera època de la xarxa de corrupció, del 1999 al 2005, es troba ja en la fase prèvia a l'assenyalament del judici.

Així, atenent a aquests "factors favorables del transcurs del temps, esgotament de la investigació i de l'arrelament de l'apel·lant, i als factors desfavorables de la gravetat dels fets suposadament perpetrats i les penes amb què es castiguen", els magistrats van estimar "acord i proporcionada "la imposició d'aquesta fiança de 200.000 euros.

stats