CAS BÁRCENAS
Política 19/09/2013

Ruz veu indicis de delicte en la destrucció dels ordinadors de Bárcenas a la seu del PP

El jutge desestima la petició d'excarceració i manté a la presó l'extresorer dels populars

Efe
1 min

MadridEl jutge Pablo Ruz ha demanat aquest dijous que el jutjat de la plaça de Castilla de Madrid al qual correspongui investigui la destrucció dels discos durs dels dos ordinadors que tenia a la seu del partit l'extresorer del PP Luis Bárcenas davant la possibilitat que els fets suposin delictes d'encobriment o de danys informàtics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ruz admet així la petició que en aquest sentit li va fer una de les acusacions en la causa després de conèixer que el PP havia informat el jutge de la destrucció d'aquests discos durs.

Així mateix, Ruz ha decidit també mantenir empresonat Bárcenas perquè considera que segueixen "plenament vigents" els riscos de fuga i de destrucció de proves en què es va basar el 27 de juny per ordenar el seu ingrés en presó preventiva. Ruz desestima així la petició d'excarceració que li va fer la defensa de Bárcenas, al·legant que a l'extresorer "ni se li passa pel cap" fugar-se, atès el seu important arrelament a Espanya, que tampoc hi ha risc que destrueixi proves i que a més ha col·laborat en la investigació del cas Gürtel.

Ruz igualment ha citat com a testimoni l'excap de seguretat del PP Antonio de la Fuente per aclarir les visites a la seu del carrer Génova als extresorers Bárcenas i Álvaro Lapuerta i la seva relació amb ingressos que consten en la suposada comptabilitat B del PP.

stats