Política 17/06/2014

Madina rectifica: "Accepto les consultes previstes a la Constitució per al conjunt d'Espanya"

Ahir va assegurar que no tenia por al dret a decidir si era "legal", fent seva la posició del PSC

Joan Rusiñol
1 min
El candidat a secretari general del PSOE Eduardo Madina en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEduardo Madina, candidat a la secretaria general del PSOE, rectifica. Després de la polèmica per les declaracions que va fer ahir sobre la consulta catalana avui s'ha vist obligat a fer marxa enrere. Ha escrit a Twitter: "Per evitar malentesos: les consultes legals que accepto són les que estan previstes a la Constitució per al conjunt d'Espanya". És a dir, torna a la posició que ha mantingut fins ara la direcció del seu partit, segons la qual els catalans no poden exercir el seu dret a decidir perquè no ho permet l'ordenament jurídic espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ahir, en una entrevista a la Cadena Ser, el diputat basc va afirmar que no tenia por de consultar als ciutadans sempre que fos "dins de la legalitat". No descartava, per tant, la possibilitat de convocar el referèndum i feia seva la posició del PSC, per qui el desllorigador és estrictament de voluntat política. Madina va deixar clar que aquests mecanismes de participació havien de tenir el vist-i-plau de les Corts espanyoles i encaix a la Carta Magna.

L'altre principal aspirant, Pedro Sánchez, manté la convicció que els ciutadans han de poder votar el model territorial però que això s'ha de concretar en un referèndum sobre una eventual reforma constitucional (que el PP no vol). Per tant, que el dret a decidir recau en el conjunt de la societat espanyola.

stats