Política 09/09/2014

La V arriba al Congrés dels Diputats

Parlamentaris catalans, bascos i gallecs donen suport a la manifestació de la Diada.

Ara
1 min

MadridDiputats i senadors catalans, bascos i gallecs han mostrat aquest dimarts al migdia el suport a la manifestació convocada per l'ANC dijous a Barcelona. S'han aplegat davant les escales d'entrada al Congrés dels Diputats, a Madrid, amb una pancarta on es podia llegir el lema "Ara és l'hora". Hi han assistit representants de CDC, UDC, ERC i ICV-EUiA, així com membres de formacions nacionalistes del País Basc i Galícia. En total, una trentena de càrrecs electes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No hi ha hagut cap representant del PSC ni tampoc el portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha marxat del Congrés pocs minuts abans.

El senador nacionalista Josep Lluís Cleries ha instat PP i PSOE a no utilitzar més el Tribunal Constitucional com a "instrument polític" i a permetre que tiri endavant la llei de consultes que aprovarà el Parlament. El portaveu d'ERC, Alfred Bosch, ha demanat una manifestació massiva el dia 11 per "garantir el vot el 9-N". Joan Coscubiela, d'ICV, ha recordat a Mariano Rajoy que el "problema polític" de Catalunya només es resol amb "més política i més democràcia".

stats