Política 22/03/2012

Escriptors catalans demanen a la Generalitat que defensi el català a Balears

Josep Maria Espinàs, Albert Sánchez Pinyol i Julià de Jòdar rebutgen els atacs del govern de José Raumón Bauzá contra la llengua

Pere Martí
1 min

BarcelonaTres escriptors catalans de primera línia com Josep M. Espinàs, Albert Sánchez Pinyol i Julià de Jòdar han demanat públicament que les institucions catalanes intervinguin per defensar el català a les Illes, que en aquests moments pateix una ofensiva del govern de José Ramón Bauzá per minoritzar-lo. Convocats per l'entitat Illes pel Català, que ha qualificat la situació actual d'"apartheid" lingüístic, els tres escriptors han demanat que el Govern Balear aturi les mesures contra el català i també han demanat a l'executiu d'Artur Mas que faci alguna cosa perquè quan "s'afebleix la llengua catalana en una part del país, afecta el seu conjunt", com va explicar Jòdar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat Illes pel Català ha convocat una manifestació per a demà a les 20.30 als Jardinets de Gràcia en suport a la que diumenge 25 de març es farà a Palma convocada per l'Obra Cultural Balear. La portaveu de l'entitat, Irene Jaume, considera que les mesures que ha pres darrerament el govern del PP, com la d'eliminar que el català sigui un requisit per ser funcionari a les Illes, formen part d'una estratègia "planificada" per eradicar la llengua de l'àmbit públic, igual que al seu dia va fer el PP al País Valencià. En l'acte també s'ha donat suport a Jaume Bonet, que fa 22 dies que és en vaga de fam.

stats