Política 05/11/2014

Forcadell i Casals agraeixen el missatge de "tranquil·litat" de Mas i asseguren que es votarà

La presidenta de l'ANC i Òmnium Cultural diuen que la resposta de la societat civil a la suspensió del TC és la marató de trucades del 9-N: "Estem trucant a tot el país perquè vagi a votar diumenge"

Núria Orriols
2 min
Forcadell i Casals a la marató de trucades d'Ara és l'hora pel 9-N / CRISTINA CALDERER

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, s'han mostrat confiades, aquest dimecres, que el proper 9 de novembre tira endavant. Després d'escoltar la conferència del president de la Generalitat, Artur Mas, organitzada per 'Nueva Economia Forum', han assegurat que tenen "claríssim" que el procés participatiu es farà i han agraït el "missatge de tranquil·litat" del president català. "És molt important que el president doni un missatge de tranquil·litat, tenim la confiança que diumenge votarem", ha dit Carme Forcadell."Està tot apunt", ha afegit Casals. Han fet aquestes declaracions a la seu d'Òmnium Cultural, en el marc de la marató de trucades del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta de l'ANC s'ha mostrat confiada que el Govern no traspassarà la "responsabilitat" de la jornada al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha reiterat que és la Generalitat qui ha de liderar el 9-N. Pel que fa a la suspensió del procés participatiu, per part del Tribunal Constitucional, Forcadell ha afirmat que la resposta de la societat civil és iniciar, precisament, la "Marató 9-N". "El nostre objectiu és trucar a tot el país perquè diumenge vagi a votar a la consulta, els informarem d'on han d'anar a votar per exercir el seu dret a opinar", ha afirmat. Per Forcadell, anar a votar diumenge és "defensar els drets fonamentals i la llibertat d'expressió".

Per la seva banda, Muriel Casals ha carregat contra el govern espanyol i el TC assegurant que fan "flac favor" a la democràcia per no deixar expressar els catalans a les urnes. Així, ha demanat a l'estat que estigui "atent" a la "voluntat" que assegura que s'expressarà diumenge. "Està clar que hi ha una clara majoria a favor de poder votar, després veurem si hi ha majoria indepentista, però els volem comptar". D'aquesta manera, ha demanat al govern espanyol que "doni una oportunitat de fer la consulta per la via legal".

La marató de trucades pel 9-N

Una de les accions de la recta final de la campanya 'Ara és l'hora' ha començat aquest dimecres a la seu d'Òmnium Cultural de Barcelona —s'allargarà fins dissabte. A partir de les deu del matí, els voluntaris de la plataforma sobiranista han iniciat trucades per informar sobre el procés participatiu de diumenge i incentivar la participació.

Des de la centraleta, establerta per aquesta primera jornada, s'hi han apropat a fer de voluntaris figures del món polític com el portaveu del Govern, Francesc Homs; la consellera de Benestar, Neus Munté; la vicepresidenta del Parlament, Anna Simó; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; el secretari quart de la Mesa del Parlament, David Companyon; l'eurodiputat d'ERC-NeCAT Josep Maria Terricabras; el diputat d'ERC al Congrés Alfred Bosch; el coordinador general de CDC, Josep Rull; el diputat de CiU, Jordi Turull; el secretari d'Universitats i Recerca del Govern, Antoni Castellà; el diputat de la CUP David Fernàndez; Joan Ignasi Elena i Fabián Mohedano d'Avancem.

stats