Política 15/07/2015

Margallo equipara Mas i Tsipras: "Quan algú perd la credibilitat, ningú vol negociar-hi"

El ministre d'Afers Exteriors creu que la llista única beneficia "l'extrema esquerra"

Efe
2 min
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. EFE

MadridEl ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha dit que Artur Mas està anant "a tota velocitat cap a enlloc" i que li pot passar com al mandatari grec, Alexis Tsipras: "Quan algú perd la credibilitat, ja ningú vol negociar-hi".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha fet aquestes declaracions a RNE el dia en què els líders de CDC i ERC, Artur Mas i Oriol Junqueras, així com representants de les entitats sobiranistes, compareixen previsiblement per explicar el preacord signat per concórrer en una llista conjunta el 27-S.

El pacte no només abasta el format de la llista electoral, encapçalada per un membre de la societat civil i amb la presència de Mas i Junqueras, sinó també els passos a seguir després de l'27-S, amb la possibilitat d'un govern de coalició de forces sobiranistes per avançar cap a la independència.

El cap de la diplomàcia espanyola ha assenyalat que és "estranya" la proposta que analitzen partits i entitats independentistes d'una llista unitària sense polítics i ho ha tornat a comparar amb "fer un Barça sense futbolistes".

També ha considerat "peculiar" que els dos caps de partit que "financen la gresca" vagin "camuflats i difuminats" en el quart i cinquè lloc.

Afavorir "l'extrema esquerra"

"Mas ha provocat un foc, ha dividit la societat catalana gairebé per la meitat i s'ha emportat tot el sistema de govern de Catalunya des de la Transició", ha subratllat.

García-Margallo s'ha referit a més a la ruptura de CiU i l'escissió del PSC i que no han anat en benefici "de la clientela habitual". "Ha aconseguit que Colau estigui a Barcelona, que no té res a veure amb el votant de CiU", ha insistit.

Per a García-Margallo, aquesta llista "afavoreix l'extrema esquerra, ERC i la CUP".

"Mas està en una fugida cap endavant. Ja ningú l'escridassa perquè ja ningú li pregunta per la sanitat, l'educació o els comptes de CiU, sinó quan portarà Catalunya a la terra promesa. Saben que això és inviable", ha destacat.

El titular d'Exteriors ha insistit: "Catalunya no seria un estat reconegut i no estaria a la Unió Europea, no podria fer front al deute públic que té, el més gran d'Espanya. Ells creuen que és una eina per negociar alguna cosa". "Pot passar-li el mateix que a Tsipras. Quan perds la credibilitat ja ningú vol negociar amb tu", ha subratllat.

stats