Política 15/06/2015

Margallo titlla de "barbaritat" i d'"ofensa al poble jueu" els comentaris del regidor de Cultura madrileny

El ministre d'Afers Estrangers carrega contra el nou responsable municipal pel que va escriure fa temps a Twitter

Efe
2 min
El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, aquest dilluns a Madrid. EFE

MadridEl ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, ha afirmat aquest dilluns, en relació amb els comentaris antisemites del regidor de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Madrid, Guillermo Zapata, que "fa temps que no se sentia una barbaritat semblant" contra el poble jueu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha assegurat que el seu govern condemna amb "absoluta claredat i sense matís" els comentaris de Zapata a les xarxes socials.

"És difícil trobar paraules per fer una valoració sobre un disbarat semblant. És una ofensa gravíssima al poble jueu. Fa temps que no sentia una barbaritat de semblant calibre", ha dit el ministre en declaracions als periodistes després d'intervenir en l'obertura de la reunió anual del Consell de la Jerusalem Foundation que se celebra a Madrid.

García-Margallo s'ha sumat a les crítiques pels missatges que Zapata va escriure el 2011 en el seu compte de Twitter.

Segons la seva opinió, en política "cal fer matisos, però en aquest cas, no hi ha matís possible" per "rebutjar completament" els comentaris de l'edil madrileny de Cultura.

El titular d'Exteriors ha recordat que durant aquesta legislatura, el govern del PP "ha fet un enorme esforç de reconciliació amb el poble jueu".

Ha citat com a exemple la llei que permetrà als descendents dels sefardites aconseguir la nacionalitat espanyola o la que obliga a ensenyar a les escoles el que va significar l'holocaust jueu, "probablement el crim més horrible que ha vist la humanitat en la seva llarga història" .

En la seva intervenció davant els representants del Consell de la Jerusalem Foundation, García-Margallo ha justificat la llei sobre la nacionalitat dels sefardites, aprovada dijous passat pel Congrés, per "la determinació comuna de construir junts una nova convivència pacífica i concòrdia davant a la intolerància del passat ".

"Reobrim les ports del nostre vell país, aquesta vegada per sempre, als qui van ser expulsats d'Espanya" el 1492, ha proclamat García-Margallo en recordar el que va suposar la sortida dels jueus d'Espanya en temps dels Reis Catòlics.

Segons el ministre, l'expulsió dels jueus el 1492 va provocar un "buit" i va fer que Espanya "perdés part de la seva ànima".

García-Margallo ha remarcat que figures destacades com el filòsof Maimònides o l'astrònom Abraham ben David, que van viure a Espanya al segle XII, "van contribuir a la Marca Espanya d'aquell temps".

A l'acte, també ha estat present l'ambaixador d'Israel a Espanya, Alon Bar.

stats