ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 30/08/2015

Rajoy: "Alguns estan junts per trencar, però nosaltres estem junts per unir"

El president espanyol avisa en el discurs d'inici del curs polític que defensarà "com sempre la unitat d'Espanya i la sobirania nacional" i alerta contra una aliança PSOE-Podem després de les estatals

Roger Tugas
2 min
Mariano Rajoy, en el seu discurs a Soutomaior / EFE

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha iniciat el curs polític aquest diumenge a Soutomaior (Pontevedra) en un acte del PP en què ha centrat el discurs en les eleccions catalanes del 27-S, les estatals del desembre i la situació econòmica. Pel que fa al procés, el líder dels populars ha titllat la convocatòria de les plebiscitàries com una "delirant fugida cap a cap lloc" que "sols ha servit per dividir i enfrontar la gent a Catalunya, per enganyar la societat catalana i per generar frustració en un futur". "Nosaltres defensarem com sempre la unitat d'Espanya, la sobirania nacional, són tots els espanyols els que decidiran què serà el seu país", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Rajoy ha etzibat que "Espanya no ha nascut ni avui ni ahir, som la nació més antiga d'Europa, portem molts segles junts" i, malgrat que "alguna cosa pot millorar", ha reivindicat el bon funcionament de l'Estat citant el sistema de pensions, l'educació, la sanitat, els trens d'alta velocitat o el gran nombre de turistes i estudiants d'Erasmus que arriben. "Cada cop que hem deixat entrar el virus de la desunió, a tots els espanyols ens ha anat malament", ha afirmat, motiu pel qual no permetrà que "ningú converteixi als espanyols en estrangers al seu país". "Alguns estan junts per trencar, però nosaltres estem junts per unir", ha conclòs.

Pel que fa la les eleccions estatals, Rajoy ha criticat la deriva del PSOE cap a "a l'extremisme i a la radicalització", arran del que considera una manca de posicionament a Catalunya i per les "aliances i voluntat de canviar tot allò que ha funcionat fins ara". "Ho evitarem!", ha etzibat. "El pitjor que li pot passar al nostre país és una coalició que ja s'està preparant contra els que van a guanyar", ha afirmat, en relació a una possible aliança entre PSOE i Podem després de les estatals, tal com ha passat en algunes ciutats espanyoles on, segons el president estatal, "l'única sensació és que els nous gestors han descobert que el que deien que farien no ho poden fer".

Seguirà governant fins al final

Finalment, Rajoy també ha reivindicat la seva gestió econòmica i ha subratllat la intenció de "consolidar la recuperació i que aquesta arribi a tots". "Hem deixat enrere l'amenaça d'un rescat, de la fallida, de l'increment de l'atur i sobretot la desesperança, la por al futur i els túnels sense final", ha destacat, ja que "alguns creien que governar era no fer res i gastar-s'ho tot fins al final i anar-se endeutat, i ho hem hagut de pagar tots". Així mateix, Rajoy ha anunciat que el seu govern seguirà prenent decisions fins esgotar la legislatura, ja que espera que, després dels propers comicis, pugui seguir amb l'obra iniciada a finals del 2011. "No estem en temps de descompte i encara marcarem uns quants gols", ha assegurat.

stats