Política 26/08/2012

Martínez Sempere: "Hem de tenir grup propi al Congrés"

Afirma a Catalunya Informació que encara no ha decidit si es presentarà a les primàries del PSC i tem les conseqüències polítiques del rescat català

F.c.
2 min
La portaveu d'economia del PSC, Rocío Martínez-Sampere, en una intervenció al Parlament.

BarcelonaLa diputada del PSC Rocío Martínez Sempere ha afirmat aquest diumenge al matí, en una entrevista a Catalunya Informació, que el PSC ha d'intentar preservar sempre la seva posició i la seva veu, també a Madrid. I ha afegit que, "mentre el Senat no sigui una cambra territorial", molts temes que afecten a Catalunya es resolen al Congrés. "Sempre hem d'intentar convèncer el PSOE, però per ara hem de poder tenir grup propi al Congrés per defensar la nostra posició", ha dit la dirigent socialista, que ha admès que és totalment favorable a que el PSC tingui doncs una articulació pròpia a la cambra baixa, un dels temes que han de resoldre les direccions del socialisme català i l'espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la votació del pacte fiscal, que ha creat una evident divisió dins el partit després que diversos dirigents s'hagin expressat en la línia d'Ernest Maragall, que va trencar la disciplina de vot per fer costat a la proposta de CiU, ERC i ICV, Sempere ha admès "que hi va haver molta discussió interna" però que la posició de la direcció és ara compartida per "una amplíssima majoria del partit". Sempere ha evitat carregar contra Maragall però si ha indicat que el correcte hauria estat que votés "d'acord amb el que es decideix als òrgans dels partit". Ha reduït, en tot cas, el problema a una qüestió de sistema electoral i representativitat dels diputats.

Sobre les acusacions de CDC en el sentit que el PSC és "un cavall de Troia" del PSOE contra el pacte fiscal, la diputada ha afirmat que el que han de fer els nacionalistes "és convèncer Rajoy, amb qui CiU vota la majoria de coses a Barcelona i a Madrid" i ha instat a començar com més aviat millor les negociacions. S'ha mostrat molt escèptica sobre la possibilitat que un avançament electoral resolgui alguna cosa i ha lamentat que a CiU se li hagi "escapat de les mans" el debat sobre si Artur Mas ha d'assistir o no a la manifestació independentista de la Diada convocada per l'ANC.

La responsable de política econòmica del PSC ha alertat dels riscos i "les conseqüències que encara no sabem" del rescat en forma de fons de liquiditat autonòmica de l'Estat al que la Generalitat podria demanar incorporar-se aquest dimarts. "No és una bona manera de començar el curs, caldrà veure la lletra petita però no n'espero res de bo de les condicions", ha conclòs.

Sempere també ha parlat de les primàries per triar candidat a la Generalitat, a les que ella podria optar. "El rellevant és dir què i amb qui ho farem, quin serà el projecte i el candidat, però ara el que és important és que diguem com ho volem fer per enfortir el nostre projecte", ha afirmat. Ha indicat, però, que és pronunciarà "personalment sobre el qui i el què quan arribi el moment". Una decisió així no pot ser, per ella, fruit d'una ocurrència. Tenen la intenció d'acudir a les primàries el primer secretari, Pere Navarro, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i s'ho rumia la diputada i exconsellera Montserrat Tura. Els dos darrers estan enquadrats en l'anomenat sector catalanista del partit, de la mateixa manera que Martínez Sempere és propera a l'aparell que dirigeixen Navarro, l'alcalde Cornellà Antonio Balmón i el secretari d'organització Dani Fernández.

stats