Política 17/05/2012

Mas-Colell: "Si no es cobren els 211 milions haurem d'anar més ràpids a privatitzar"

El conseller d'Economia reitera que no ha pensat mai que Espanya acabés intervenint les finances catalanes

Joan Rusiñol
1 min

MadridSatisfacció del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, a la sortida del Consell de Política Fiscal i Financera. Madrid ha acceptat que es compensi amb determinades partides de contingència el pla d'ajustament els diners de l'addicional tercera de l'Estatut del 2009, els 211 milions que Mariano Rajoy es nega a pagar. Mas-Colell ha reconegut que, si finalment Hisenda no paga, això obligarà a accelerar la "privatització" d'actius i optimització" d'edificis. Tot i això, ha qualificat d'"aspecte petit" aquestes mesures que han d'assegurar que els ingressos arribin per quadrar els números a finals d'any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller també ha assegurat taxatiu: "Mas he pensat que tinguéssim un perill d'intervenció". Per ell, avui el més important és que el govern espanyol i les comunitats autònomes han donat "un missatge potent" que serveixi per "tranquil·litzar els mercats". Mas-Colell ha confirmat que avui no s'ha abordat el tema dels anomenats hispanobons per donar suport al deute autonòmic.

A la reunió d'avui, a més, Mas-Colell ha assumit el paper de mediador entre el govern espanyol i Andalusia, que han protagonitzat un enfrontament molt tens.

stats