Política 01/02/2013

"Si una imputació no és una condemna, no cal una dimissió a cada imputació": Mas, en 10 frases

El president afirma que la corrupció qüestiona la transició nacional i demana jutjar en proporció els casos que afecten CiU

Ferran Casas/oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau de la Generalitat / EFE

Barcelona1. Sobre el context dels casos de corrupció. "Profunda preocupació per les conseqüències que pot tenir i l'acumulació de casos, que pot tenir conseqüències greus en un moment delicat i decisiu de la nostra història"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. Les conseqüències de la corrupció. "La línia fina de la confiança en les institucions s'està esquerdant i això perjudica la recuperació econòmica i perjudica els nostres valors i el procés de transició nacional".

3. El clima social. "La nostra bona salut interna està ara en risc i a prova des del punt de vista del clima que es va malmetent i que observo amb preocupació".

4. La cimera anticorrupció. "Després d'haver-ne parlat convocarem la setmana que ve trobada amb tots els organismes que intervenen en acció pública: Parlament, Tribunal Superior de Justícia, Fiscal Superior, Síndic de Comptes, Síndic de Greuges i Oficina Antifrau".

5. L'objectiu de la crida. "Els demanaré que m'aportin idees i facin propostes per trobar les escletxes del sistema i millorar el funcionament de les nostres institucions. Ha de ser una feina complementària d'altres feines, com ara el Parlament que treballa en la llei de la transparència".

6. La forma de fer. "De casos en seguiran sortint i això no ho pararem, però jo tinc la sensació molt clara que les nostres institucions actuen de forma correcta, tant la Generalitat com els ajuntaments".

7. El finançament dels partits. "La nostra acció ha de ser complementària i al Parlament, però des del punt de vista competencial tenim una capacitat molt limitada en aquest àmbit, però hem de decidir si volem un sistema amb finançament totalment públic o amb finançament també privat i transparent".

8. Sobre el cas Bárcenas. "No em vull pronunciar massa i tampoc sobre com ha de reaccionar Rajoy a tot plegat".

9. Les imputacions. "En la mesura que una imputació no és una culpabilitat provada no cal presentar una dimissió, però la persona afectada és la que ha de decidir, personalment, si seguint al seu lloc crea o no un perjudici".

10. Els casos de corrupció de CiU. "La cimera no afectarà el que està damunt la taula. En això demano que es jutgin les coses en la seva proporció. Després moltes vegades les coses acaben no quedant en res. I hem d'explicar bé que una imputació no és una condemna".

stats