CONGRÉS CDC
Política 25/03/2012

Entre l'ascensor social i els Estats Units d'Europa: el discurs de Mas en cinc frases

El president de CDC i de la Generalitat ha afirmat que Catalunya seria capaç de cedir sobirania per ser en una Europa unida

Ferran Casas
1 min

Reus1. "A la Unió Europea no hi ha sobiranies plenes i nosaltres cediríem sobirania si és a canvi d'una Europa unida i que pesi al món", sobre l'encaix de Catalunya a la UE i les interdependències.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Si no hi ha una Europa forta, nosaltres ara volem tenir els mateixos poders que té qualsevol estat. Potser més limitats, però els mateixos que els altres, no volem ser ni més ni menys", en relació amb els objectius nacionals de Catalunya.

3. "En la nostra voluntat de ser, ningú hi pot veure una amenaça, però Catalunya no vol ser esborrada del mapa de les llengües, les cultures i les nacions del món", sobre el perill de recentralització autonòmica.

4. "Volem el pacte fiscal sabent que hi ha moltes opcions que no surti. Les exhaurirem, i si no ens en sortim, hem de ser capaços de construir una hisenda pròpia per a Catalunya". Tenir la clau de la caixa dels impostos de Catalunya és la prioritat, passi el que passi.

5. "Ens vam enlluernar massa amb el diner fàcil. Si el benestar és a base de deutes i no d'estalvi, té els peus de fang i es pot enfonsar. Si l'ascensor social s'atura, l'edifici s'esquerda. Però no hem de caure en el pessimisme ni en la desesperança", pel que fa a la crisi i les retallades.

stats