Política 18/09/2014

Mas i Junqueras refan la seva sintonia en una reunió al Parlament

El president i el líder d'ERC van abordar els escenaris de futur i afirmen que "va anar bé"

Ferran Casas / Roger Mateos
1 min

BarcelonaArtur Mas i Oriol Junqueras es van reunir dimecres a la tarda al Parlament durant el debat de les resolucions del debat de política general per abordar els escenaris de futur i refer la seva sintonia, segons ha pogut saber l'ARA de fonts properes als dos dirigents polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts coneixedores de la conversa el contingut es va cenyir a estudiar com s'encararan els propers dies l'aprovació de la llei de consultes (divendres), la signatura del decret de convocatòria del 9-N i l'immediat recurs del govern espanyol al TC. Després d'un debat entre Mas i Junqueras dur dimarts al matí, els dos partits van pactar, amb ICV-EUiA i la CUP, una resolució per refermar el compromís per votar el 9-N "amb les màximes garanties democràtiques i de participació possibles". Ja ahir CiU i ERC van escenificar que havien llimat arestes aprovant diverses resolucions.

Els republicans es donen per satisfets perquè han tornat a situar el focus en el 9-N i els convergents posen en valor que la unitat segueix intacta després del debat i d'un estiu convuls. Mas i Junqueras també van abordar els escenaris de futur, de què fer si el TC veta la consulta i d'una possible coalició en unes eleccions plebiscitàries. Uns i altres asseguren que són "optimistes" després de la trobada i que "va anar bé".

En les properes hores Mas també preveu tenir contactes amb la resta de líders polítics favorables a la consulta (Joan Herrera i David Fernàndez) per abordar els detalls de la signatura del decret de la consulta.

stats